A madár érzelme kotlani terméketlen tojáson?
Kérdező miért is tetted fel a kérdést ha az általad gondolt válaszon kívül semmit se fogadsz el?
Ezek ösztönök.
Ha tele lennének érzelemmel meg mindennel akkor pl. a fogságban tartott tojó papagáj nem enné meg a saját tojását kalciumhiány miatt de megeszi mert ösztönösen tudja kalciumra van szüksége a tojáshoz de ha nem tud máshonnan hozzájutni akkor akár megeszi a már megtojt tojását is hogy kalciumot biztosítson a szervezetének a következő tojáshoz. Vagy nem lökné ki a fiókáját de kilöki ha úgy érzi beteg, valami nem oké vele mert beteg fiókába nem pazarolja az ételt.
Tévében láttam egy vízimadarat ami tojik kb. féltucat tojást és kikelti mindet. Majd fogja magát és a szerinte leggyengébb fiókákat egyesével elhagyja hogy éhenhaljon vagy megegyék. Nem is akárhogy teszi ezt hanem jól megcsipkedi és elindul, ha követi a pici akkor visszafordul és megint nekiesik majd megint elindul és így tovább addig amíg a pici ott nem marad és nem követi. És ezt megismétli több fiókájával is amíg végül csak 2-3 fióka marad vele.
Nekem max. elsőre szólsz mivel eddig nem velem vitáztál...
Másrészt csöppet érdekes hogy a példáimra már nem reagáltál pedig elsősorban pont azért írtam mert kíváncsi voltam te hogy látod,mivel magyarázod az adott eseteket.
Harmadrészt nekem aztán teljesen mindegy hogy ki mit hisz ösztönök vagy érzelmek mert egyáltalán nem lényeges dolog, a madarak ugyanúgy viselkednek ahogy eddig is és őket se érdekli hogy melyik ember mit gondol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!