Mikor röptethetem a hullámos papagájt? Valami baja van?
Szerintem majd akkor röptesd, ha megszelidült teljesen, és magától ráugrik a kezdere, máskülönben nehezen fogod tudni vissza tenni a kalitkába.
Az én madaram is szokott bohóckodni, van, hogy bukfencezik a kezemben, meg fejjel lefele mászkál a kalitkában. Szerintem minden madár csinál ilyeneket.
Attól is függ mekkora a helye?
Egy bolti kalitkában a kis hely miatt meg az unalomtól,magánytól pótcselekvések kialakulhatnak... és idővel az egészsége is rámegy.
Azt ajánlom csináljatok neki egy legalább 100x50x100cm nagy ketrecet. A berendezése természetes legyen. Azaz nem mérgező faágak,gallyak belőlük készített játékok, ételkereső játékok... És kapjon egy párt minél előbb!
Írok privátban ezekről bővebben.
A kérdésre válaszolva: Igen nyugodtan kiengedheted és legyen kinn sokat de legyen madárbiztos a szoba. Ez fontos! Különben megsérülhet. És nem mérgező faágakból legyen neki mászófa készítve amin ellehet mert az nem feltétlenül jó ha a karnison kuksol órákig és ebből áll a kintléte.
NEM kell szelídnek lennie ahhoz hogy kiengedd. Sőt sokak szerint kinn a szobában egyszerűbb szelídíteni.
Vagy visszamegy magától vagy ha nem akkor lehet kajával csalogatni. Megpróbálni ágra ültetve lassan visszarakni. És hasonlók. A megfogás az csak a legutolsó lehetőség.
És pár alkalom után szépen elkezdik megtanulni hogy mikor,hogyan kell bemenniük illetve hogy hol tudnak maguktól bemenni.
Én 1 héten belül engedtem ki őket mindig, sose kellett megfogni őket a visszarakáshoz.
Ja és legyen ülőrúd az ajtajukban belül is kívül is és vezessen fel a ketrec tetejére. Hogy könnyen ki és betaláljanak. És a ketrec legyen magason mert alacsonyan nem szeretnek lenni amúgy se de az alacsonyan lévő ketrecbe tuti nem fog visszamenni.
Köszönöm a segítséget! :)
Diógallyat lehet berakni a kalitkába, vagy az mérgező?
A diófa ága mérgező.
Nézd meg ezt a videót sok fontos dolog van benne többek között az adható fák is: https://www.youtube.com/watch?v=5GN1OJYkS-M
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!