Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Féltékeny a nimfa papagájom a...

Féltékeny a nimfa papagájom a páromra. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
3 hete van nálam a kis nimfa, vadócan vettem, de már eszik a kezemből, rámászik, nézelődik, lazul a tenyeremen, alig hangoskodik valamit, nagyon jó madár. Nem vettem még ki a kaliból, ujjamra se mászik még rá, szóval ilyen szempontból néha kicsit még fél tőlem, így nincs itt az ideje. Azonban amint megérkezik a párom, mintha nem is ugyan az a madár lenne. Egyfolytában üvölt, nem engedi hogy megetessem, fúj rám, kapkod a kezem után, ahelyett, hogy rámászna... Pedig párom is szépen beszél vele, nem hangoskodik, nem kalimpál.. Mit tegyek? :SS

2016. okt. 3. 16:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ráül az etetőre úgy hogy bele is pottyant(felteszi rá a hátsóját is) vagy csak a szélén ül úgy mint amikor eszik?

Mert ha az előbbi akkor ugyanez volt nálam is amikor még fiatalok voltak, főleg az egyik csinálta, a tojó. Én úgy oldottam meg hogy jól leraktam az etetőt(a tálcától 10-15cm-re) és közvetlenül az egyik oldalrácshoz tettem így nem tudott kényelmesen ráülni másrészt alacsonyan is volt így kénytelen volt a feljebb lévő ülőrudakon aludni. Idővel megszokta illetve én úgy láttam jónak más okból is hogy ha alacsonyra teszem az etetőket így utána is mai napig alacsonyan van.

Ha csak a szélén ül úgy mint amikor eszik az nem baj. Ő döntése hogy a kényelmes faágon vagy a vékony kis etetőperemen alszik.

Igen nimfákra nagyon jellemző a neofóbia. Ezért is fontos hogy rendszeresen kapjanak új dolgokat hogy szokják. Idővel nagyrészt elmúlik. Ha majd ketten lesznek az is segít valószínűleg mert ha többen vannak bátrabbak, magabiztosabbak.

Nem is tudom miért nem írtam még: Ismered a Nimfapapagájosok(Nimfa-farm) nevű csoportot facebookon? Nagyon ajánlom. Sok hasznos infó van ott, mindig lehet újat tanulni. Egy állatorvosé... Van egy másik csoport is ami meg az etetésükről szól, az is az övé. Annak Papagáj takarmányozás a neve.

2016. okt. 13. 18:19
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a FB oalakat, egyikben már benne vagyok, belépek a másikba is :)

Lejjebb tettem neki én is az etetőjét, de egyelőre még nem látok változást, ugyanis most felmászott a csőrkoptatójára és azon aludt (?????? el nem hiszem...) Mindenre számítottam, csak erre nem, szóval most az is lekerült, várjuk az alvásidőt.. Egyébként először egy nagyobb etetője volt, abba úgy ahogy van belepottyantott éjszaka, aztán kicseréltem egy kisebbre, amibe ugyan úgy belepottyantana, ha nem lenne kicsi, csak így nem talál bele és a földre esik :(

Ma feltalálta, hogy ez a fűzfa Isten áldása, szóval se lát se hall, rágja egész nap :D Remélem amit a kaliba tettem kis koszorú, arra is szépen rámerészkedik éjszaka..

2016. okt. 13. 22:15
 13/13 anonim ***** válasza:
:D Legalább elvagytok...
2016. okt. 14. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!