Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Ha befogok egy varjat, szarkát...

Ha befogok egy varjat, szarkát. , megszelídül?

Figyelt kérdés
Kinek van hasonló tapasztalata e téren?Erre felénk sok van,gondoltam ki kéne használni a nagy röpdét,van erre szarka,szajkó,varjak,meg efélék
2016. szept. 29. 23:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Nyah, értelmesek vagytok.

Ne fogd be, mert egyikőtöknek sem egészséges. Ha simán befogod, ugyan úgy fog viselkedni. Max. azt teheted, h fiókát nevelgetsz. De megbüntetnek, ha olyan madarat fogsz. Vegyél papagájt

2016. szept. 29. 23:21
 2/14 anonim válasza:
Van olyan madár ami nem eszik, ha egyedül tartják, van amelyiket tilos befogni. Szajkót lehet tartani, azt tudom, de szelíd inkább a fiatalabb lesz csak, így inkább a helyedben tojással próbálkoznék, vagy lehet venni is.
2016. szept. 29. 23:24
 3/14 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok a védet madarakkal,azok nem is érdekelnek,viszont az a 4-5 másik igen,neveltem már szarkákat,nem is keveset,de elengedtem őket mikor felnőttek,de most lenne alkalmam tartani egy olyat ami meg is marad,és mivel ide jár a kertbe az erdő összes ilyen madara gondoltam kipróbálom a tartását így vadon fogottan,persze azt se akarom hogy összeverje magát,akkor inkább elengedem,viszont egy helyen olvastam hogy meg tud szelídülni csak a hitelességét nem tudom ennek az irománynak
2016. szept. 29. 23:27
 4/14 anonim ***** válasza:
Ha eteted őket és lassan hozzászoknak a személyedhez, akkor szabadon is eléggé meg tudnak szelídülni. Galamb gondolom nem érdekel, pedig azokkal a legkönnyebb, hiszen háziasítottak.
2016. szept. 29. 23:52
 5/14 anonim ***** válasza:

Nem szelidül meg. Tapasztalatból mondom.

Mi a baj vele szabadon?

2016. szept. 29. 23:53
 6/14 anonim ***** válasza:
Azért óvatosan azokkal a madarakkal, mert bizonyos varjúk veszélyeztetett csoportba tartoznak, és nem csak pénzbüntetés jár érte. Inkább hagyd, hogy szabadon éljenek ahogy kell.
2016. szept. 30. 00:05
 7/14 A kérdező kommentje:
Galamb?Van bőven az is :D,A varjú meg szerintem nem védett,legalább is felénk dúvadnak minősül és írtják de nagyon,persze gondolok a szürkére,baj nincs egyikkel se,csak tetszik,de ha ennyire bonyolult a szelídítése akkor inkább nézek magamnak fészket,az eddig bevált,mert itt a mocsok vadászok szétlövik a fészket,inkább kiszedem őket mint odavesszenek
2016. szept. 30. 00:28
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Gondold át a dolgot a másik fél azaz a madár szemszögéből is mielőtt ilyet akarnál csinálni.

Él boldogan,szabadon pl. pár évig majd jössz te és kiragadod,elrabolod a megszokott életéből,családjától,stb és egy röpdébe kényszeríted magányosan.

Ez kb. maga a pokol lenne neki.

Bőven elég vadonfogott papagájokról szóló kisfilmet,videót láttam. Ezeknek az intelligens állatoknak elég a szemébe nézni és látni mindent a szemükben, a félelmet,értetlenséget,stb. hogy mekkora gyötrelem nekik a szabadság után elrabolva,kiragadva mindenből...

Ha van hozzá röpdéd és tudásod akkor inkább fiókát szerezz DE ebben az estben is 2 lenne a minimum hisz mint írtam intelligens és társas állatok. Annak csakis negatív következményei vannak ha egy ilyen intelligens madár egyedül van az emberrel és azt képzeli hogy az ember az anyja,fajtársa, párja. Ez az állapot nem egészséges. Ha fogságban akarod tartani akkor legalább azt a minimumot add meg neki hogy biztosítasz neki társat,fajtársat hogy a társas igényeit ki tudja élni fajra jellemző módon.

2016. szept. 30. 18:39
 9/14 A kérdező kommentje:
Azért,ha amúgy se szelídül meg akkor nem érdekel,el nézegetem én őket a fákon is,egyszer neveltem egyszerre 7-8db szarkát,na azokból se kell sok,ezek olyan randalírt csináltak a röpdébe,abból elég 1 is :D
2016. szept. 30. 18:49
 10/14 anonim ***** válasza:

Azt állítod, hogy neveltél már szarkát. Kérdésed még is arról szól, hogy megszelidül-e a szarka, ha befogod.

Össze-vissza beszélsz.

Miért nem a pö.csöddel játszol inkább?

2016. szept. 30. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!