Szajkók elhordják a diónkat. és nagyon megtetszettek. Ha befogok egyet megszelídül?
Figyelt kérdés
2013. szept. 12. 17:13
2/22 anonim válasza:
Nem védettek, de fiatalt válasszál, az hamar megszelidül.
3/22 A kérdező kommentje:
hogy érted azt hogy fiatal.fészekből kiszedett vagy az idei már önálló madarakra gondolsz?
2013. szept. 13. 19:30
4/22 anonim válasza:
Kézzel nevelve, fészekből kiszedve lesz igazán szelíd.
5/22 Dendi0314 válasza:
Igaz,hogy odaszokik,ahol etetik,de feltétlenül a fióka gondozás-tartás a megfelelő módszer,ha sajátítod.
Nagy gondosságod eredménye:szajkózza, utánozza a beszédet,
ének dallamokat,-stb. -Mátyás madár néven is többen ismerik.
6/22 anonim válasza:
Öcsém egy törött szárnyú mátyás-madarat fogott be. Így egy kicsit könnyebb volt. Néha kiszökött, de nem ment messzire :-) Egy idő után csináltunk neki ketreces részt kb 6m3. Szó ami szó, felnőtt madarat nehéz szelídíteni, de tartani még tudod.
ui.: szomszédban volt állatorvos, nem tudott rajta segíteni. Ezért maradt nálunk.
7/22 A kérdező kommentje:
KG...
És mi lett vele?Meg van még?Szelíd?Mennyi ideje van meg?
2013. szept. 18. 20:32
8/22 borzy86 válasza:
A felnőtt madár nem szelídül meg. A fióka meg nem biztos túléli, hisz azt megfelelően táplálni csak az anyja képes. Én inkább azt javasolnám, tartsuk tiszteletben az állatokat, ne akarjunk mindent, ami megtetszik önös érdekeinkből befogni, megfosztani szabad életétől. Szeretem a madarakat és irigyellek, amiért hozzátok szajkók járnak, ugyanakkor bosszant, hogy becsülni azt nem tudod és nem sajnálnád ha fogságban szenvedne. A te helyedben én sokat figyelném őket, viselkedésüket, télire biztosítanék ennivalót (almát pl. szeretik) és szebbnél szebb fotókat készítenék róluk (ki is teheted szobád falára, nagyon szép látványt tud nyújtani).
9/22 A kérdező kommentje:
teljesen megértelek.nem is akarom most már megfogni.ezért írtam ki ezt a kérdést nem akarom hogy szenvedjen.télen szoktam kirakni etetőt de mérges vagyok mer megeszik a madarakat a szajkók
2013. szept. 19. 19:41
10/22 anonim válasza:
Most akkor diót eszik meg, vagy a madarakat a szajkók?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!