Szeretnék néhány kérdést feltenni a nimfa papagájról: Milyen gyorsan szelídül? Hányszor hányas ketrec kell neki? Mennyit kell vele foglalkozni? Melyiket szereti jobban fürtös köles vagy tyúkhúrt? Ha jobban megszelídül lehet vinni sétálni?
2 nimfám van.
Az egyik kézzel nevelt a másik pedig szülők által nevelt de már az odúban simogatták,foglalkoztak vele így pár hét alatt megszokott,megszelídült amikor hozzám került.
40x50x70cm-es kalitka már jó neki ha naponta 3-4 órára ki tudod engedni.
Mint minden egyedül tartott papagájjal minimum 4-6 órát kell vele foglalkoznod naponta.
Az enyémek tyúkhúrt még soha nem kaptak sajnos mert 100%-osan tiszta helyen még nem találtam. Így nálam a fürtös a kedvenc.
Mind a 4 papagájom hámhoz van szoktatva és rendszeresen viszem őket 10 méteresre meghosszabbított pórázzal repülni. Tehát ha majd teljesen szelíd azaz át tudod fogni, fel tudod emelni a szárnyait,stb gond nélkül akkor semmi sem akadályozza meg hogy hámhoz szoktasd és kividd. A kor szerintem nem számít mert én a több éves papagájaimat is pár hét alatt hozzászoktattam.
Hogy melyiket szeretik jobban?
Minden madár egyéniség, mindegyik mást szeret jobban,.
Hogy milyen gyorsan szelídül?
Minden madár egyéniség, így az is eltérő. A madár korától és nemétől is függ. Az én nimfám hím, 2 és fél hónaposan került hozzám, kevesebb mint 1 hónap alatt szelíd lett.
És el lehet vinni sétálni hámmal, magad is elkészítheted úgy jobban jársz. Próbálj lemásolni egy gyári hámot. Én is így csináltam.
A madarammal a "cérnás balesete" óta többször is voltam sétálni, hám nélkül, mert ideiglenesen röpképtelenné vált. De nem teljesen. Pl. ma magától berepült a konyhába.
Egy cérnával felfüggesztett játékkal gabalyodott össze a szárnya, és ahogy próbált kiszabadulni kihullott egy csomó evezőtolla, csak pont nem az amibe a cérna volt beleragadva, így hogy kiszabadítsam le kellett vágnom az evezők végét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!