Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mi ölhette meg a varcsit?

Mi ölhette meg a varcsit?

Figyelt kérdés
Volt egy sebesült varjú, aki nem tudott elrepülni a többiekkel tél végén, a szárnyának volt valami baja. De nagyon élelmes volt, mert több hónapon keresztül túlélte. Miután a többiek elmentek, egy sövényben lakott, és nem ment ki a nyílt terepre. Ha valaki jött mindig bement a bokrok közé, és eltűnt. Én is rendszeresen vittem neki élelmet, mert attól tartottam, hogy nem talál eleget. Egy alkalommal azonban széttépve találtam meg, még a feje is le volt vágva, és az egyik lába külön. De úgy tűnt nem sokat evett belőle. Olyan helyen volt, ahol erdei állat nem lehetett, énekesmadarak, néhány dolmányos varjú, vakond és sündisznó élt a környéken. Amikor eltemettem, egy dolmányos varjú nagy kráogásba kezdett és sokáig körözött felettünk. Ez jelenthet valamit?

2016. máj. 11. 17:55
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom mi lett vele, de a másik varjú azért károghatott, mert lehet azt hitte, te ölted meg, és figyelmeztette a többieket.

(Szóval óvatosan, félelmetesen jó az arcmemóriájuk :D)

2016. máj. 11. 17:57
 2/8 anonim ***** válasza:
Macska, nyest vagy hasonló is lehet a tettes.
2016. máj. 11. 19:05
 3/8 A kérdező kommentje:
Nyest lehet városban?
2016. máj. 11. 19:10
 4/8 anonim ***** válasza:
Lehet bizony! Én is macskára vagy nyestre tippelnék.
2016. máj. 11. 19:51
 5/8 anonim ***** válasza:
Keresztapám kocsijában nyest rágott el valami vezetéket, pedig megyeszékhelyen lakik. Vannak bizony.
2016. máj. 11. 20:09
 6/8 anonim ***** válasza:

Ez egy nagyon szép és szomorú történet.

Köszönöm a nevében is az eddigi gondoskodást.

Remélem 'csak'nyest, patkány, vagy macska.

Remélem, hogy nem homo sapiens.

A dolmányosok dögöt is esznek, lehet azért hisztizett.

2016. máj. 12. 00:56
 7/8 A kérdező kommentje:
Bár én még nem láttam ezen a környéken, lehet, hogy a nyest volt, mert nem messze, onnan ahol megtaláltam, van egy üreg.
2016. máj. 12. 19:11
 8/8 A kérdező kommentje:
Még több része is van a történetnek. A varcsi először egy szökőkút medencéjében volt, és nem tudott kijönni. D.u.-onként, amikor a többiek nagy csapatostul nagy károgással vonultak az erdő felé éjjeli szállásukra, nagy kín volt neki, hogy nem követhette őket. Ilyenkor nagy nyugtalanság vett rajta erőt, és még sötétedés után is sokáig ugrált. Aztán a medence szélébe húzódott és mindig a fal mentén lopakodott egész éjszaka, ha valami neszt hallott. Amikor a medencében volt, dobtunk neki valamit rögtön odajött és még a levegőben elkapta, a fejével is bólogatott. Nagyon érdekes volt látni azt is amikor a varjúcsapatból kiválik egy, és a varcsi felett köröz, bár nem szólt semmit, néhány méterre többször elszállt felette, így hívta. A párja lett volna, vagy csak egy a sok közül? Vagy a csapat vezetője? Nem tudom. Később még egy varjú bekerült a medencébe szintén sebesüléssel, vagy betegséggel. Valószínű az utóbbival, mert ő már néhány nap múlva meghalt. Ez nagyon rossz hatással volt a varcsira, mert onnantól kezdve még jobban ki akart jönni. Én nem vettem ki, mert még akkor nem tudtam eldönteni, mi a jobb neki. Ha segítséget akarok kérni számára, akkor jobb ha addig a medencében van, mert így elmegy és nem találják meg. De végül vagy magától vagy valaki segítségével kijutott a medencéből. Inkább az utóbbira tippelek, mert utána már jobban félt az emberektől.
2016. máj. 12. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!