Vajon mi ölhette meg a halam?
40 literes akváriumban tartok göngydániókat és egy nap az egyik eltűnt, kerestem és a szűrő beszívó csövébe akadva találtam. Illetve kb. úgy az üveg és a cső között... leeht, hogy az ölte meg, hogy oda beakadt? Vagy csak a vízáramlás sodorta oda a tetemet?
Másra nem tudom gondolni, a vízértékek, ammónia, nitrit, nitrát rendben, csepegtetős teszttel mérve, lágy vízben élnek, ahogy kell, fagyasztottal etetek és heti 2x20% vizet cserölek. Nem vagyok már kezdő.
[link] nem ez, de hasonló a szűrőm, itt látni, hogy mennyire van a cső az üvegtől...
Ezek a halak nagyon érzékenyek, igazából bármi okozhatta az elhullást. Ha csak ez az egy pusztult el, az lehet véletlen.
Előfordulhat, hogy csak beakadt. Megtörténik sajnos.
Nem új hal volt, több, mint fél éve nálam vannak. Betegnek nem látszott, igazából oka sem lett volna rá, ahogy írtam a vízzel, szűréssel, etetéssel minden rendben volt, vízcsere is a múlthéten pénteken volt, szóval az sem okozhatta, hogy esetleg hirtelen vízparaméter változás. Lehet, hogy tényleg csak beakadt, mert a szűrő nem tudta beszívni holtan sem, szóval szerintem nem az rántotta oda...
Lehet lecserélem belső szűrőre... bár ezek után abba is beleakadhatnak....
Szerintem ez a szűrő nem akasztja be, de ha félsz, húzz egy kis szivacsot a végére.
Köszi a válaszokat.
A hőmérséklet sem változott, nálunk (külföldön élek) most nincs kánikula.
Nem is azt mondtam hogy a szűrő szívta oda, hanem ő akart volna átúszni mögötte csak beszorult. A szűrő nem teljesen szorul az üvegre, lehet vízcserekor kicsit elmozdítottam és a szokásosnál szorosabb lett a cső és az üveg között... nem tudom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!