Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mi alapján tudom eldönteni,...

Mi alapján tudom eldönteni, hogy hím vagy tojó a gyöngytyúk?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 3. 16:52
 1/5 anonim ***** válasza:
16%

Hím vagy tojó a gyöngyTYÚK? A tyúk az tyúk vagyis tojó. Egyébként gyöngykakas és gyöngytyúk.

Te még a tehénről is azt hiszed, hogy lila, nem igaz?

2010. ápr. 3. 17:04
 2/5 anonim ***** válasza:
Egyébként, hogy a kérdésedre válaszoljak is, a kiáltásuk segítségével különböztethetőek meg: a tojók kiáltása egy- és kéthangú, a kakasoké mindig csak egy hangból áll. Később az is segít a megkülönböztetésben, hogy a kakasok sisakja és állebenye nagyobbá lesz, mint a tyúkoké. Egyes fajtáknál a kakas két állebeny közti rész türkizkék.
2010. ápr. 3. 17:07
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi az infót. A lila tehenes példa városi parasztra utal, de én falusi vagyok. :) Csak nekem a gyöngyi mindig is gyöngytyúk marad (gyerekkori beidegződés) xD. No itt a bibi, hogy ma is kopasztottam 4-et. Ebből 3 tyúk 1 meg kakas volt. Utólag megvizsgálva semmi különbséget nem találtam, de a hang alapján már be tudom azonosítani a többit. :) Köszi még egyszer. xD
2010. ápr. 3. 19:15
 4/5 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Ne hallgass már erre a taplóra! Nem látod, hogy mekkora egy f...sz!

A madár fajtanevét tekintve gyöngytyúk! És azon belül különböztetünk meg kakasokat és tojókat!

Nem tudom minek kell félrevezetni az embereket...

Ha odamész az árushoz a börzén és azt mondod neki, hogy kellene egy gyöngykakas, akkor fogja magát és kiröhög, vagy megkérdezi, hogy az meg mi?!

De, ha úgy mész oda, hogy kell neked egy gyöngytyúk, egy kakas, akkor már mindjárt más a szitu!

2010. ápr. 3. 19:30
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi az infót. Akkor csak nem véletlen hogy így hívom. :)
2010. ápr. 3. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!