Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Hogyan kell a gyöngytyúk...

Ujszi kérdése:

Hogyan kell a gyöngytyúk szárnyát csonkolni?

Figyelt kérdés
eddig mindíg megjártam..elrepültek a madarak.hallottam erről a szárnycsonkításról,hogyan kell ezt elvégezni?esetleg számíthatok majd elhullásra is? képekért külön köszönet.
2011. máj. 27. 15:30
 1/8 anonim ***** válasza:

A szárnycsonkítás állatkínzás kategória.

(elhullás, te tényleg arra gondolsz, hogy levágnád a szárnyát?!?)

azt tudom, hogy kacsának libának húzzák ki tollát,de hogy gyömgytyúknálmi a helyzet nem tudom.

2011. máj. 27. 15:48
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ugy tudom, hogy a repulotollait vagjak vissza, legalabbis tyukoknal, galamboknal igy megy. Biztos, hogy nem a szarnyat!
2011. máj. 27. 15:52
 3/8 Pentadrox válasza:
100%
Nekem nagymamám is állandóan azt mondta,levágja a tyúk szárnyát,mert mindig kirepül.Én bepánikoltam,hogy lefogja vágni szegénynek a szárnyát.Aztán csak a tollakat vágta le a végéről.Szerintem Ő is úgy érti. :)
2011. máj. 27. 19:03
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A szárnyát ne csak a szárnytollai végét vágd le de kérj meg egy hozzáértőt mert ha egy olyan tollát vágod le amelyikben van vér akkor akár el is vérezhet.
2011. máj. 27. 19:14
 5/8 A kérdező kommentje:

deehogy..istenőrizz hogy levágjam a szárnyát :)

olvasgattam arról hogy van aki valahol a végén valami porcnál lecsípi..igazából erre a kérdésre vagyok kíváncsi..amúgy maradok a repülő toll visszavágásánál :)

2011. máj. 27. 23:36
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha érdekel még, válaszolok. Ugye a szárny 3 részből tvődik össze. Csonkolásnál az utolsó részt vágják le, de nem a porcnál, tehát nem az egészet, mert akkor könnyen megpusztulhat, hanem csak a kb 2/3-ad részét, éles ollóval, esetleg fertőtleníteni is lehet. Van, aki felmelegített ollóval csinálja, ez elsüti az ereket. Ha simán vágod, figyelj oda arra, hogy ha vérzik, egy picit nyomd meg, 10-20 mp-ig, betadinos kézzel.De ne körömmel, csak ujjbeggyel nyomd. Régen esküdtek rá az emberek, hogy milyen jó, mi is csináltuk, de nekünk a kerítést mindenhogy átugrotta, úgyhogy inkább lefedtük. Úgyhogy a gyöngyi is itt marad, a szárnya is megmarad. Annyi, hogy a tollakat szoktuk néha levágni, de azt is csak akkor, ha repkednek, és bántják a hálót, ami felettük van. MErt képesek ám nekirepülni, ami nem tesz jót se a hálónak, se nekik. Amúgy jelentéktelen elhullás is lehet utána, ha valamiért elfertőződik. Ha van jó magas kerítés, meg lehet próbálni csonkolni, de nem ajánlom. Én sajnálom őket, amikor vágják, én le se tudnám.

Most csinálok egy újabb fedett röpdét nekik, így a kicsik is kint lehetnek már majd a szabad levegőn, 3-4 hetes koruktól.

2013. máj. 27. 15:51
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

3gy 1,5 meteres keritest ugy is atrepulnek.

Haloval kell fedni a kifutót

2017. nov. 11. 14:40
 8/8 anonim ***** válasza:
36%
Tudom, hogy nagyon régi a kérdés, de ennyi hülye választ még sehol nem láttam. Jott az elején az állatvédő, aki még soha nem látott a valóságban állatot. /Lehet, hogy éppen a fodrásztól vagy a manikűrostől írta a válaszát. Őt a fodrász csonkította meg éppen vagy a manikűros./ A madarak szárnya is három részből áll, mint pl. az emberek karja: felkar, alkar, kézfej. A kézfejen, az ujjak végén az embereknek kormük van. A madaraknak a lábán karom van. A szárnyuk végén meg toll. Az a toll éppen olyan, mint az emberek korme. Pontosan úgy le lehet vágni fájdalom nélkül.
2018. szept. 4. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!