Hogyan kell a gyöngytyúk szárnyát csonkolni?
A szárnycsonkítás állatkínzás kategória.
(elhullás, te tényleg arra gondolsz, hogy levágnád a szárnyát?!?)
azt tudom, hogy kacsának libának húzzák ki tollát,de hogy gyömgytyúknálmi a helyzet nem tudom.
deehogy..istenőrizz hogy levágjam a szárnyát :)
olvasgattam arról hogy van aki valahol a végén valami porcnál lecsípi..igazából erre a kérdésre vagyok kíváncsi..amúgy maradok a repülő toll visszavágásánál :)
Ha érdekel még, válaszolok. Ugye a szárny 3 részből tvődik össze. Csonkolásnál az utolsó részt vágják le, de nem a porcnál, tehát nem az egészet, mert akkor könnyen megpusztulhat, hanem csak a kb 2/3-ad részét, éles ollóval, esetleg fertőtleníteni is lehet. Van, aki felmelegített ollóval csinálja, ez elsüti az ereket. Ha simán vágod, figyelj oda arra, hogy ha vérzik, egy picit nyomd meg, 10-20 mp-ig, betadinos kézzel.De ne körömmel, csak ujjbeggyel nyomd. Régen esküdtek rá az emberek, hogy milyen jó, mi is csináltuk, de nekünk a kerítést mindenhogy átugrotta, úgyhogy inkább lefedtük. Úgyhogy a gyöngyi is itt marad, a szárnya is megmarad. Annyi, hogy a tollakat szoktuk néha levágni, de azt is csak akkor, ha repkednek, és bántják a hálót, ami felettük van. MErt képesek ám nekirepülni, ami nem tesz jót se a hálónak, se nekik. Amúgy jelentéktelen elhullás is lehet utána, ha valamiért elfertőződik. Ha van jó magas kerítés, meg lehet próbálni csonkolni, de nem ajánlom. Én sajnálom őket, amikor vágják, én le se tudnám.
Most csinálok egy újabb fedett röpdét nekik, így a kicsik is kint lehetnek már majd a szabad levegőn, 3-4 hetes koruktól.
Szia!
3gy 1,5 meteres keritest ugy is atrepulnek.
Haloval kell fedni a kifutót
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!