Szeretnék majd tyúkokat tartani, úgy 10-15öt. Viszont jó lenne, ha véletlenül sem lenne embrió a tojásban. Kérdésem az, hogy ha nincs köztük kakas, akkor nem vesznek össze mindig a rangsoron, illetve attól még tojnak rendesen?
Másik: ha nem vágják le, kb meddig él egy tyúk, és hány éves koráig tojik rendszeresen?
2010. márc. 31. 17:01
1/6 anonim válasza:
Nálunk sincs kakas és semmi probléma sincs.
2010. márc. 31. 17:07
2/6 anonim válasza:
Tojnak kakas nélkül is rendesen.
Mi tavaly vettünk ún. "kitojt" tyúkokat, akik 1-2 évesek voltak, és telenyomták addig őket tojótáppal.
Mi kukoricával etetjük őket, és azóta is tojnak, 5 tyúkom van, és minden nap van 2-3 tojás.
2010. márc. 31. 17:10
3/6 A kérdező kommentje:
köszi :)
esetleg azt tudjátok, meddig élnek, és meddig tojnak?
2010. márc. 31. 17:12
4/6 anonim válasza:
Semilyen rangsoron nem vesznek a tyúkok össze.Tojni tojnak és ha nincsenek táppal zavarva 6 éves korukig is tojnak.
2010. márc. 31. 17:13
5/6 anonim válasza:
Második vagyok, azt sajnos nem tudom, meddig élnek (pedig engem is érdekelne), mert én vagyok az első az ismeretségi körömben, aki csak a tojás miatt tartja őket, de nem szeretné levágni! :)
Reméljük, azért jó pár évig bírják. Végül is, ha a libák 20 évig is élhetnek... :)))
2010. márc. 31. 17:14
6/6 anonim válasza:
Kakas nélkül is elvannak a tyúkok, kicsit több a civakodás, de ha egyszer kialakult a rangsor, akkor már nem verekszenek. Amúgy valóban 5-6 évig tojogatnak, de igazából nagyobb teljesítményre csak max.2-3 évig képesek. A tojótáppal nem "zavarják" a tyúkokat, hanem az egy teljesen kiegyensúlyozott étrend számukra, amiben elegendő fehérje és ásványi anyag található a mindennapos tojásrakáshoz. A tojótáp nélkül 50-60%-ra tojnak a tyúkok (lásd 5 tyúktól 2-3 tojás) míg tojótáppal hosszú távon (akár 380-400 napon keresztül) 80-90 %-on termelnek. Ezzel nem zsigereljük ki őket, csak megadjuk nekik a tojástermeléshez szükséges táplálóanyagokat. Ha kevesebbet tojnak, akkor hiányzik nekik valami, ahogy megkapják, egyből tudnak minden nap egy tojást tojni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!