Működhet ez az akvárium?
Van benne apró barna ajzat,(kő,állatkereskedésben vettem,de nem tudom a nevét)elég sok jávai moha(hogy a kisguppik elbújhassanak)2 gömbmoha és egy leveles növény aminek nem tudom a nevét,de szép zöld és egészséges:)
Egy szivacsszűrő légpumpával,neoncső világításnak 2 hím és 4 nőstény Guppi.(+kicsik,de ők külön egyenlőre)
Milyen garnélát javasoltok bele?Mindenképp szeretnék párat.
Valamint szerintetek szivacsszűrő mellett is be tud állni egy akvárium,vagy vennem kell valami komolyabat?
Ugye ebbe is megtelepednek a hasznos bacilusok?
Elég ennyi növény 50l vízhez?
Ó és még annyi,hogy virágcserepet tehetek bele?(tudjátok,a szokványos,régi cserépszerű)Ebben ugye nincs mészkő?
Guppi mellé inkább valami viszonylag nagyobb testű (6-7 cm) sepregető garnéla jöhet szóba, ennél kisebbek csak agyon stresszelnék magukat.
Guppiból 1 hím 3 nőstény egészségesebb arány lenne. Ha ennyien maradnának, még meg is lehetne oldani szivacsszűrővel, ha aljzatporszívózással cserélsz vizet hetente, a mechanikai tisztítás miatt.
( a biolóbiai lebontás jól működik, az áramlással lesz gond, nem szedi össze a mocskot!)
A guppik viszont iszonyatos ütemben fognak szaporodni, ami egy motoros szűrőnek is épp elég lenne. Ha mindig külön tudod tenni a szaporulatot, úgy működhet.
Cserép természetesen mehet bele.
Most a picik külön vannak egy kissebb akváriumba.Meglátom mennyien élik meg az akváriumba kerülést,ha sokan megmaradnak(remélem,mert jól fejlődnek)akkor veszek másik szűrőt.
Nem szeretnék sok halat,a következő szaporulatot benthagyom a nagyoknál,talán kicsit megritkítják az állományt.
Köszönöm a válaszod!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!