Tengeri akvárium, így már működhet?
Atman 600 l/h-s külső szűrő. Benne korallzuzalék + kerámia henger + vulkáni kő törmelék + egy szivacs a tetején.
Aztán egy 300 l/h-s szökökútszivattyú, ami meg nyomná egy műanyagtartályba a vizet (mint egy másik külsőszűrő) a tartályba perlonvattát raknék, mert ott könnyen elérem.
A szökökút szivattyú az teljesen a vízszintnél szűrne.
Az Atman pedig a víz alján a kavics szintjénél.
Így forogna olyan 5-10 másodpercenként egy kört a víz az akváriumban.
Így működhet?
Mert ilyenek vannak itthon. Az atman szűrőm a 90 literes édesvizi akvárium van most, de ha átrakom a tengeri 70 literesbe akkor ott lesz.
Lehabzót nem vennék ha nem muszáj.
Aztán tartanék:
Dardanus spec... vagy mi, hát ilyen kicsike kék lábú remeterák, meg van piros lábú is, ami beköltözik csigaházba, olyan.
és Rhynchocinetes durbanensis - Táncoló garnéla
Ezeket tudnék 2ezer körül venni.
Gőzöm sincs :)
De az aquadepóba nézz be, nagyon szép tengeri műtyűrök vannak újabban. Meg biztosan segítenek ott is szívesen.
Nem kis fába vágtad a fejszédet, kíváncsian várom a végeredményt. Remélem összejön :)
A lehabzóval az a problémám, hogy 20 ezer Ft a legolcsóbb.
Azért nem akarok olyat venni.
Lehabzót nem lehet építeni valahogy? Jó lenne tudni hogy az hogy működik.
Hát, sajnos nem tudom. Tényleg jobban jársz, hogyha tengeri akvarisztikával kapcsolatos fórumokon kérdezel ilyeneket, mert itt kb. 1 ember van, aki normális választ tud adni neked.
Egyébként találtam egy ilyet:
Hát nem tudom, mennyire használható, mert így 2 perc olvasás után annyit derítettem ki, hogy a lehabzó olyan, mint a szűrő, nem lehet túlméretezni. Tehát ez lehet, hogy kicsi és béna.
Ja, tényleg ez olcsóbb, de ez mit csinál?
Kéne látni egyet élőben.
Pl olyat tudék csinálni, hogy a víz szintjét szívja le.
Ha egy üdítős flakont fejjellefelé rakom a víz szinthez, és bele egy motort szív, aztán az üveg szája felé fúj, és azt a végét meg egy csövön elvezetem egy külsőszűrőbe.
Már kb. 5x írtam neked és a füled botját sem mozdítod... Megmutattam, hogy hol fogsz tudni releváns infót találni, de látom bele se néztél...
Nem fog így sem működni a tengeri akváriumod.
És igen, lehet házilag lehabzót csinálni, de az sem 2 fillér lesz.
És ha 20K sok akkor most add fel, mert a bohóchalon kívül egy normál hal ára 8-10 ezertől kezdődik. 1 db-é. És minden drága hozzá.
Csinálj édesvizet, az is lehet szép és az olcsó. De így csak ki fogod nyírni a drága és limitált tengeri állatállományt, nekünk meg, akik normálisan csinálják nem jut állat, mert a CIT engedély darabszámra szól és egy idő után elfogy...
Úgyhogy vagy csináld rendesen vagy sehogy. Te is és az állatok is csak ezzel járnak jól...
Boccs a hangnemért de muszáj!
Egy tengeri akvárium beüzemelése, fenntartása, fejlesztése, több százezer forint! és itt nem valami csili-vili hight tech cuccról beszélek hanem egy sima nomrál egyszerű akváriumról, van olyan dolog amin tudsz spórolni de általában azon sem éri meg hosszú távon, Mikor belekezdtem a 200L-es tengeribe, kb 300e Ft-ot szántam rá, de rá kelett jönnöm,h nem elég szal gyűjtöttem még kb 1,5évig és akkor egy normális akváriumot csináltam! Talán még annyit,h 70L-ben nem nagyon fogod tudni fenntartani a vízminőséget!
Vízcserével fenn tudom tartani a vízminőséget, a tengeri só nem nagy összeg.
Mesélték, hogy volt aki 3 hónapig tartott remeterákot sima konyhasós vízben. Barátom nővére meg szedett csigákat tengerben és pl azt hitte döglöttek, aztán 1 napig szárította a napon, erre kimászott a csigaházból belőle a ilyen kis remete rák, aztán visszarakta a vízbe és még élt.
Ebből gondoltam hogy az az állat nagyon szívós, és valószínűleg megélne már most is ebben a sima tengeri sós vízben, ha artémiával meg nem tudom még mikkel etetném.
Nem viszem túlzásba a pénzkidobást megcsinálom olcsón.
Édesvizi akváriumom van 4 db, de ott is microrasborákat és garnélákat tartok, mert nem szeretem ha túl nagy állatok vannak kis helyre beszorítva. Pl neonhalat sem tartanék 50 literben, de ez mindegy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!