Mi van a pesti galambokkal?
Én viszont úgy gondolom, a túlélésért való "harcban" lettek ilyenek. A képlet egyszerű sok galamb van, amik ráadásul nem is egy csapatba tartoznak. Kevés az élelem, kevés a fészkelőhely. Ehhez még hozzájön az, hogy az épületeket próbálják védeni, szegeket tesznek ki, hogy a madarak ne tudjanak leszállni, rácsok vannak, hálók, be is akadhat egy galamb lába, és ha túl akar élni, akkor inkább megválik a lábától, mint az életétől.
Bár én gondolom, hogy a házigalamb nem való nagyvárosba, pályaudvarra.
Előfordul, hogy bálamadzag gabalyodik a lábukra és elszorítja, leszárad...
Ami a tarlóra a trágyából kerülhet.
Ha a fészkelő helyük piszkos és megázik, akkor kiskorukban, azaz mikor még fiókák a lábuk beleragadhat az ürülék és a fészeknek összeszedett műanyag zsinegekbe stb… :(
Mikor eléri a repülési kort, szerencsétlen a lábánál fogva, fogva tartja az ürülékbe ragadt és megszáradt fészek, így az már amúgy is elhalt szegény Galambnak a lába elüszkösödik és szabályosan leszakad, mikor többszöri neki lóduláskor elakar szállni. :,(,..
Ennyi az én magyarázatom, sajnos fiatal koromban nekem is leszakadt egy Galambomnak a lába, mert bele tapadt az ürülékbe. :,(,..
Pedig hetente, max. két hetente kitakarítottuk, ha úgy jött ki a dolog és mikor még fél idős fióka volt és ki akartam emelni a fészek táljából, hogy takarítsam a helyüket, sajnos nem vettem észre és az egyik lába szegénynek leszakadt, gondolhatjátok, hogy mennyi vér volt, mivel neki még csak nem is volt elüszkösödve a lába, csak bele ragadt az egyik az ürülékbe, én meg nem vettem észre... :,(,...
Ennek már vagy 20 éve, szerencsére, azóta ilyen nem fordult elő velünk. :)
Ui.
Még annak sem vettem el az életét pedig Ő általam vált 50%-os rokkanttá. :,(,..
Sőt, ha jól tudom kb. megélt 8-10 évet és mindig mikor megláttam sántikálni, eszembe juttatta, hogy mit tettem, még ha nem is volt szándékos, így vigyáztunk is rá és gyakran a kezünkbe vettük simogatni, tulajdonképpen jól is járt, mert a kedvencünké vált és szerintem érezte is… :)
A másik feltevésem nekem is a riasztásuk és távoltartásuk miatt kitett hálók okozzák, de az is lehet, hogy egy köcsög sportot űz belőle és a lábukat a céllövöldében alkalmazott hurkapálcáknak nézi, mert az ilyen nem is tudja magáról, hogy beteg… :(
Ha így van, akkor remélem az Isten meghálálja neki vagy az egyik szeretett hozzátartozóján keresztül… :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!