Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Hogyan vágjam le a csírkémet?

Hogyan vágjam le a csírkémet?

Figyelt kérdés
a munkamenetre lennék kiváncsi hogyan?
2008. szept. 5. 21:36
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
72%

A kérdező azt kérdezte hogy hogyan kell csirkét vágni és nem a elborult agyú állatvédők véleményére kiváncsi.Attól hogy csirkét vág még nem utálhatja az állatokat.Különben is húst enni kell mert nem lehet vegetáriánus az ember.A boltban meg nem olyan finomak a húsok meg nem olyan jók mint a háziak.Különben is ha elvan rendesen vágva a nyakuk akkor nem éreznek fájdalmat.

Csirkét ugy kell vágni hogy elvágod a nyakát és fejjel lefelé kell lógatni hogy rendesen kifojjon a vérre.

Ha ez a kedves állatvédőknek nem tetszik nem kell elolvasni és nem kellene lepontozgatni azokat akik értelmes válaszokat adtak a kérdésre.

2008. szept. 5. 23:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/31 anonim ***** válasza:
13%
nem vagyok állatvédő, de akkoris humánusabb előtte leütni ... te egy elborult agyú paraszt vagy
2008. szept. 5. 23:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/31 anonim ***** válasza:
11%
Te vagy a paraszt hülye
2008. szept. 5. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/31 anonim ***** válasza:
81%
Már miért lenne jobb leütni? Azért, hogy utána az ereiben minél több maradjon? Aztán meg amikor kész a főtt csirke akkor meg jajgatsz, fúúúj mi ez a pirosas valami itt a húsban...
2008. szept. 5. 23:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/31 anonim ***** válasza:
3%
ki kéne talán áztatni vaze
2008. szept. 5. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/31 anonim ***** válasza:
91%
Ha kakas akkor jobb ha keritesz egy segítőt mert tud kapálózni :D a kezeddel összefogod a szárnyát plusz a kezedbe hátrahajtod a fejét. ügyesebbik kezeddel meg elvágod a torkát, kifolyasztod a vérét. A torok vágás után nem sokkal elkezd majd kapálózni, gondolom vmi degrángás a halál után. Ezután űzforró vízbe rakod, feláztatod a tollait, majd kitéped őket. amikor már csak ilyen pici pihék vannak meg a tokok, akkor a tűzhelyfölé viszed és megpirítod végig a bőrét. Ezután előveszel egy nagy tálat, hideg víz bele + a csirke. Fogsz egy kést és az egész bőrét átkapargatod, hogy kijöjjenek az összes pici tollcsomók, meg a bőre felső piszkos rétegét is lekaparod egyidejűleg, hogy szép tiszta legyen. Ezután jöhet a bontás. Ennek többféle módja van. Mi a mellénél félbe kapjuk, kifordítjuk, kiszedjük a belsejét, a májánál vigyázz ehogy megsértsd az epét mert akkor eléggé ehetetlen lesz a mája, de ha nem veszed észre a húsát is átjárja. A májat, szivet húsdarabokat, egy kisebb hidegvizes edénybe rakod, hogy hadd szívja meg a víz.
2008. szept. 5. 23:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/31 anonim ***** válasza:
81%
áztatni... nem mindenki egyől eszi meg, hanem van ahol le is fagyasztják, utána már érdekesebb áztatni
2008. szept. 5. 23:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/31 anonim ***** válasza:
0%
a fagyasztott csirkét először fel kell olvasztani aztán áztatni
2008. szept. 5. 23:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/31 anonim válasza:
22%
Én még nem vágtam csirkét,,de ha kellene a baltával lecsapnám a fejét,,,talán,,ha merném,,ha nagyon muszály lenne,,
2008. szept. 6. 00:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Késsal kell elvàgni,ugy hogy fejét hàtra szoritod,ja és a làbàt megkötöd madzaggal,mert igencsak vergödik,még miutàn a torkàt el is vàgtad az idegek miatt.

Aztàn a vért kierngeded alà tartassz egy tàlat,vagy ha szabadban csinàlod,és nem hasznàlod fel a vért(aprolék)

akkor a földre is mehet.

Aztàn felforrt vizbe fejjel lefelé tartod(ez a forrasztàs)

igy könnyebben lehet a talluitol eltàvolitani.

5 perc elég a vizben,aztàn gyors mozdulatokkal töäpd ki a talluit,meg a làbàrol a sàrga börfelületet(külfelület)

ha ezzel végeztél,akkor ovatosan gàz fölött megperszelheted,hogy a legkisebb tallu meg szörszàlak is eltàvolodjanak.

aztàn jön a boncolàs,ami a feneke eltàvolitàsa àltal létrejött lyukon megy végbe(kiszeded a beleit8ami gusztustalan,de meglehet szokni(terhes nöknek nem ajànlom.)

majd ha a beleit kiszedted,akkor onnét màr megmosàs utàn elötted àll egy kész csirke amit a boltban is kapsz .mi rendszeresen csinàltuk ezt a rituàlét(csalàdi hagyomàny volt)

Bàr most külföldön egy vàrosban,panellakàsba nem tehetem meg,de szivesen részt vennék ezen a müveleten egy kis faluban:)

A frissen sütött aprolék(màj ,zuza,bör,sziv,vér)még ma is a kedveenceim közt van.

sok sikert,és ird meg elsö tapasztalatodat!

2008. szept. 6. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!