Mennyibe kerül egy ara papagály?
Nem csak bolt létezik, ahol minden rossz minőségű és biobolt, ahol minden drága. Mondom, hogy ott a PIAC. Akkor lehet én lakok hiper-szuper helyen, de sok dolgot olcsóbban megtalálsz ott, mint boltban. De ha az ára ugyanannyi is, legalább jobb minőségű.
A "téli" hozzászólástól viszont dobtam egy hátast. KI AZ ISTEN MONDTA, hogy ananászt, meg mangót zabálj? Télen az emberek lekvárt, savanyúságot és kompótot ettek mindig is, meg az elrakott almát, ameddig elállt. Ez miért nem jó? Ezt a kis szűkös pénztárcából nyugodtan meg lehet venni és ezerszer "egészségesebb"
Amúgy kertes házban élek, és van minden. Ha a rokonaidnak nem kell, az ő bajuk, akkor minek ültetik? Tavasszal-nyáron van friss zöldség, a nagy részét meg elrakjuk télre, mint már említettem lekvárnak, kompótnak, savanyúságnak. Ja és saját készítésű fűszereink is vannak.
Ha az ember meg panelba lakik, akkor meg ott van szépen a piac, ahova kistermelők viszik az árujukat, ugyanolyan kertes házból, mint pl. a miénk.
A permetszerről meg annyit, hogy mikor leszedjük a termést, addigra a szer már lebomlik. Megvan minden permetszernek az ÉVI ideje, amit be kell tartani. Amit szoktak mutogatni a tévében, hogy szermaradványt találtak, na hát ez pont azért van, mert idő előtt leszedték.
Amúgy a bio-t is permetezik, mert vannak biogazdálkodásban alkalmazható peszticidek.
Még annyit, hogy el kellene felejteni, ezt a banán-ananász-mangó-tökömtudjami kombót és felfedezni újra a hazai gyümölcsöket.
Egy az hogy több ezer km-t utaznak (szmog-->fránya büdös városi levegő), a másik meg hogy nem egészségesebbek, mint a magyar társaik. Azért mert agyon van reklámozva mondjuk a papaya, engem nem érdekel, akkor is szilvát fogok enni. És kész. Lehet panaszkodni, hogy szegények az emberek.
disznót nem tartunk és a hűtőszekrénybe amúgy is nehezen férne be annyi hús.
ha én szeretem a banánt meg az ananászt akkor hadd egyem már meg.mi ez itt kommunizmus? hogy banánt csak fényképen látni?
én szeretem a papayát is.szilvafánkon iszonyat sok termés van lett is belőle elég lekvár.
piac az valóban jó ötlet ki mondta hogy nem járok?
mi most a költözést fontolgatjuk és nem véletlen nem németbe meg angliába tervezzük hanem le délre ahol gyakorlatilag veszek egy darab földet és jól lakatom magam mert rendesen terem egész évben.addig meg az van ami van.
"Ha a rokonaidnak nem kell, az ő bajuk, akkor minek ültetik? "
mert nekem jól jön.lehet nálatok ismeretlen fogalom de a család az család nálunk és segítjük egymást ahogy tudjuk.
húsboltba nem járok házit megveszem itt ott és csak mélyhűtést igénylő árút.az nincs mesterségesen tartósítva.
részemről itt a vége mert ez már csak egyszerű kötekedés.
eszem ágában nem volt panaszkodni.ami tény hogy az árak az országban el vannak szállva.ezzel hiába vitatkozol.ugyanannyiért lehet bevásárolni boltban vagy piacon mint németeknél.ők egy "picit" azért többet keresnek.
és az is tény hogy nem lehet mindent otthon megtermelni egész évben.persze lekvárt lehet eltenni de ki fog lekvárt enni októbertől márciusig egész nap?
na tiszteletem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!