Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Hullámos papagájról van szó,...

Hullámos papagájról van szó, olvasd el :' (?

Figyelt kérdés
van 2 hullámos papagájom. Az egyik pár napja alig csipog és sokat prüsszög, valószínűleg megfázhatott. 2 napja be van csukva az ablak, ki se nyitottam (ritkán van nyitva amúgy is) mert félek hogy nehogy jobban megfázzon :( Szerintem meg van fázva és azért prüsszög. Sokat alszik. Eléggé szelíd, bár a másik madárra még rá szokott csipogni meg előbb kivettem és akkor is csipogott. Nem szokott olyan szelíd lenni, hogy a kezemen huzamosabb ideig maradjon. Nem akarom hogy elpusztuljon, ha van 5letetek, hogy gyógyíthatnám meg akkor segítsetek. :( (kb. 7 éve velünk van, olyan 8 éves lehet)
2010. márc. 6. 16:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Hát, állatorvost nem tudom, mert mifelénk az állatorvosi rendelőben nincs olyan, aki kifejezetten ért a madarakhoz. Viszont én évekkel foglalkozom papagájokkal. Szóval tedd olyan helyre a kalitkát, ahol nincs huzat (ablaktól távoli sarokba), tegyél egy nedves (de ne csöpögő) törülközőt a kalitka tetejére úgy, hogy legyen fedetlen rész is, szóval ne az egészet takard le, csak kb. a felét, és állíts be egy infra lámpát kb. 5 cm-re a rácstól úgy, hogy azt a helyet érje, ahol a madár szokott ülni. Tedd az etetőt-itatót olyan helyre, ahol a madár könnyen eléri ilyen állapotban is. Az infrát kb. fél órás időtartamokra kapcsold be. Az én megfázott madaram 1 nap után jobban lett, 2 nap után teljesen tünetmentessé vált ezzel a kezeléssel.
2010. márc. 6. 16:40
 12/22 A kérdező kommentje:
Nem kértem a bunkózásból. Amúgy kajájuk van, kapnak rendszeresen, honnan tudnám hogy ő fizetés előtt beteg lesz?
2010. márc. 6. 16:42
 13/22 anonim ***** válasza:
78%
Nyugodj meg, és ne reagálj azokra, akik nem értenek a madarakhoz.
2010. márc. 6. 16:44
 14/22 A kérdező kommentje:
rétettem a tetejére a törölközőt és kicsit közel toltam a radiátorhoz hogy melegítse. Amúgy annyira szerintem nem rossz a helyzet, csak kicsit bóbiskol meg néha sokat prüszköl. Eszik is rendesen, stb... Remélem felgyógyul.
2010. márc. 6. 16:52
 15/22 anonim ***** válasza:
A radiátor is jó, ha nincs közvetlenül közel az ablakhoz (szellőztetni azért kéne, hogy friss levegő jusson be, és a bacik távozzanak, amik levegő útján távozhatnak. Én azért nem a radiátort javasoltam, mert nálunk a radiátor közvetlenül az ablak alatt van, nálatok nem tudom, hogy van elrendezve.
2010. márc. 6. 17:49
 16/22 A kérdező kommentje:
itt is úgy van, de néhány napja nem volt nyitva az ablak sem, a zárt ablakon meg nem tud bejönni a huzat meg rések sincsenek ott. Egyébként nem akarom elkiabálni, de amióta ott van azóta nem annyira reszket meg ilyenek. Sőt, délután amikor oda tettük őket, és rátettem a tetejére a törölközőt akkor még kergetőztek is kicsit. :) Szerintem a törölközőtől félnek.
2010. márc. 6. 19:07
 17/22 anonim válasza:
14:40-es nem mindegy??:D
2010. márc. 7. 02:51
 18/22 anonim ***** válasza:

Még annyit tudsz neki segíteni, hogy almaecetet keversz a vizébe. De nagyon keveset! Egy-két cseppet az itatójába!

Ez savas, ezért megöli a baktériumokat! Egyébként, ha beírod a google-ba, akkor rengeteg infót olvashatsz a jó hatásairól!

Amióta alkalmazom, azóta nem figyeltem meg betegséget a madaraimnál. Természetesen elhulló állatok vannak, de azok eleve selejtek!

Tavasszal a költési idény megkezdése előtt szoktam tartani egy 1 hetes kúrát és ősszel a pihenőidőszak előtt.

És, amikor van egy beteg madár, mert ő végighordhatta a betegséget, így muszáj védekezni ellene!

Jaa és én is csak azt tudom mondani, hogy a bunkókra ne figyelj, hisz ők azt sem tudják, hogy mi az a madár!

2010. márc. 7. 08:13
 19/22 anonim ***** válasza:

szia!!!!!

langyos kamillatea:)

akármi baj van nagyon sokat segít megfázásból meg aztán meggyógyítja

tapasztalat :)

2010. márc. 7. 16:15
 20/22 anonim ***** válasza:

tapasztalat?

Te is papagáj vagy?XD

2010. márc. 7. 22:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!