Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Jól cselekedtem?

Jól cselekedtem?

Figyelt kérdés

Sajnos elég rossz helyre fészkelt egy rigópár a kertünkben (Macska miatt elég veszélyes). 4 kicsi lett, ebből egyet már korábban elkapott a macska mikor kiugrott a fészekből (fészekhagyó madarak ugyebár)..Az a baj hogy kb itt semmi aljnövényzet nincs. Ma mégegyet megfogott. :( Mikor megnéztük hogy vannak-e többen (akkor nem tudtuk még hogy hányan vannak), hirtelen kiugortt mégegy a fészekből. Szerencsére a macska nem volt a közelben,így elkaptuk és bevittük biztonságod helyre. Utána láttam hogy még mennek a szülök etetni, maradt még egyetlen egy fióka a fészekben. Egész nap bent volt velünk a kicsit, óránként etetgettük neki való ennivalóval. Viszont estére nagyon felélénkült, egyfolytában hívta a szüleit, így úgy döntöttünk hogy mégis visszateszük a társához és a szüleihez a fészekbe. Úgy gondoljuk talán így egyszerűbb ha a macskát tartjuk bent a lakásban pár napig amíg ők megerősödnek, és elrepülnek. Ahogy tettük vissza a fészekbe nagyon megijedt a másik és kiugorott. Visszatettük, amikor a másik (akit eredetlieg próbáltunk visszatenni) kiugrott és elugrált. Van egy viszonylag biztonságos rész a kertünkben, amit biztonságosnak vélek így hogy a macska nem kóborol ott. Tehát ott hagytuk, láttuk is utána hogy ment hozzá az apja etetni. Szerintetek jól döntöttünk? Tudom, ez a természetes nekik, csak féltem szegényt. :(

Bocsi, elég hosszúra sikeredett. Aki elolvassa annak köszönöm!!

2015. jún. 13. 22:35
 1/2 A kérdező kommentje:
És bocsánat a helyesírási hibákért! Gyorsan gépeltem..
2015. jún. 13. 22:37
 2/2 anonim ***** válasza:
A rigófélék részleges fészekhagyók. Ha megijednek akkor kiugranak a fészekből, de a hangjuk alapján a szüleik megtalálják őket. Ezért ha egyet visszaraksz, kettő ugrik ki a fészekből. Hagyd ott ahol vannak, nem lesz semmi baja. Még lehet, hogy a fészekhez is visszamegy. Amúgy is lassan már repülni fognak.
2015. jún. 13. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!