Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mennyire kell elázzon a...

Mennyire kell elázzon a hullamos papagalynak a tolla furosztesnel?

Figyelt kérdés
2015. jan. 13. 09:26
 1/6 anonim ***** válasza:
Te azért ne nyomd víz alá. Ő tudja, hogy menyire kell szétpacskolnia a vizet.
2015. jan. 13. 09:34
 2/6 Nagybetthi válasza:
A hullámos papagájokat nem célszerű fürdetni... főleg nem hidegben!!! Megfázhatnak és meghalhatnak... én is igy jártam az első hullámos papagájommal, igaz nyáron fürdettem de akk is megfázott... de ha mégis fürdeted, elég ha végig simogatod a testét 1szer, 2szer.
2015. jan. 13. 18:17
 3/6 Nagybetthi válasza:
ui.: tegyél be a kalitkába egy kis fürdetőt, majd lubickolnak, meg pancsikolnak ők maguktól..
2015. jan. 13. 18:18
 4/6 anonim ***** válasza:

Ne te fürdesd! Adj neki lehetőséget a fürdésre és majd ő eldönti mikor és mennyit fürdik max. ha régóta nem fürdött annyit csinálj hátha megjön tőle a kedve hogy lefröcskölöd kicsit. De ne ilyen bolti ajtóra akasztható fürdetőt használj mert az kicsi nekik és nem nagyon használják emiatt hanem pl. cserépalátétben tegyél szobahőmérsékletű vizet a kalitkájuk tetejére amikor kinn vannak.

Nagybetthi

Miért kéne eltiltani őket a fürdéstől? Fürdés nélkül csak úgy is megfázhatnak.

A fürdés fontos nekik. A gazdának kell figyelnie rá hogy se fürdéskor se amúgy ne érje őket huzat.

A jelenlegi hullámosaim egyike ha egy ideig nincs lehetősége fürdeni az itatótáljában mártózik meg. A sajnos már nem élő hullámosom imádott fürdeni télen-nyáron, ugyanazon a napon akár kétszer is megfürdött, ha én nem adtam rá lehetőséget az itatóját használta. A nimfáim pedig hogy ha 1-2 hétig nem fürödhetnek elkezdenek a szokásosnál többet tollászkodni és a kisebb tollaikból kitépnek egyet-egyet közben. Ennyi pont elég tapasztalat ahhoz hogy tudjam szükségük van arra hogy hetente legalább kétszer legyen lehetőségük fürdeni akár nyár van akár tél.

2015. jan. 13. 21:38
 5/6 Nagybetthi válasza:
Az én huullámosaimnak is megadtam a lehetőséget a fürdésre, ez lett a vesztük... a mostaniak meg ha kint vannak, akkor képesek(és meg is van engedve) h akár egy tál vizben lubickoljanak. de sokszor az itatót használják... és én NEM azt mondtam, h el legyenek tiltva, hanem azt h jobb oda figyelni... de utána irtam h egy kis fürdetőt célszerű betenni nekik a kalitkába.... bocsika... :/ :P
2015. jan. 14. 18:58
 6/6 A kérdező kommentje:
Koszonom a sok jo tanacsokat:)
2015. jan. 15. 13:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!