Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Megéri nagysándort tenyészteni?

Lahunka98 kérdése:

Megéri nagysándort tenyészteni?

Figyelt kérdés
Mert nekem most van egy pár nagysanyim és épp most csinálom a madárházat és az érdekelne hogy van-e rá kereslet, hány párt érdemes tartani, egybe lehet tartani őket?
2014. aug. 9. 21:37
 1/2 anonim ***** válasza:
76%

nem papolom el, hogy szeretetből csináld meg stb.

Nem sok kereslet van rá ahogy látom. Van egy ismerősöm 40 darab nagysándor fiókája volt tavaly, már 15 ezrekért árulta őket csak menjenek el és még most is van neki belőle. Azthiszem ez mutatja mekkora kereslet van rá.

Kereskedők meg nem foglalkoznak velük csak a kistestűekkel.

2014. aug. 10. 08:16
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem a nagysanyi most talán az egyetlen olyan faj, ami alig ér valamit, ha a valós értékéhez viszonyítunk. Drasztikusan leesett az utóbbi egy évben az ára, tavaly előtt, de még tavaly is egy költőpárat 100 ezerért árultak, most 70 ezerért fiókával sem lehet eladni. A fiatal madarak meg jóformán ingyen mennek, 15 ezrekért. Ennyibe egy színes kis sándor is kerül, eltűnt a két faj között a különbség. Azt nem tudom, hogy miért lett hirtelen ennyire felkapott, és ezzel együtt bekövetkezett ugye az áresés, de hihetetlenül sok embernél van most fióka és felnőtt madár is az országban. Rengeteg a kézzel nevelt példány is, amit próbálnak eladni hobbimadárnak, de úgy tűnik, hogy a házi kedvenc-réteg is már telítődött nagysanyival, és már csak kevesen szeretnének bentre ilyen madarat, aki akart, már vett, és nyilván (még szerencse), nem évente cserélgetik le újra a madarakat.

Ha a monori börzét ismered, és netán ellátogatsz oda (pont ma volt), akkor láthatod, hogy a kalitkákba már alig fér több nagysándor, kell a többi fajnak is a hely, minden második árusnál vannak, és nem 2 darabocskák, hanem 10-es nagyságrendekben vannak bepréselve, és alig veszik.

Elnézést ha egy kicsit kemény kritikát fogalmaztam meg, de megpróbáltam őszinte lenni, én így látom a helyzetet. Engem is személyesen is érint, van kettő párom nekem is, és bosszant is a dolog - nem az, hogy nem kapok érte pénzt - hanem az, hogy hogy lehet egy ilyen nagy és intelligens madarat ennyire ledegradálni a piacon. Szerintem egyáltalán nem helyes ez az ár, ők jóval többet érnek ettől, de egyelőre csak eszmeileg. Abban reménykedek, hogy ugye egyszer lent, másszor fent, és hátha újra eljön majd a sanyi piac virágzása. Amúgy most a törpicsekek ára veri a plafont, és viszik így is majdnem mint a cukrot, kár hogy nem a nagysanyik azok. :))))

2014. aug. 10. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!