Megéri papagájt tenyészteni?
Sajnos a tenyésztők többsége a pénz miatt csinálja. Tehát a madarak éppen annyit kapnak hogy életben maradjanak és szaporodjanak. Így nagyobb a bevételük mint a kiadásuk de a madaraknak egyáltalán nem jó.
De az igazi tenyésztők azért tenyésztenek mert szeretik a papagájokat és ezzel akarnak foglalkozni. Tehát a madarak megkapnak mindent amire szükségük van. Ebből nem élnek meg mert többet költenek rájuk mint kapnak értük de nem is a pénz miatt csinálják.
Egyetértek az előző kommentelővel. Aki hobbiból és élvezetből csinálja, valószínűleg többet költ a madarakra, mint amennyi bejönne az eladott madarakból. Viszont az ilyen helyről vásárolt madarakra igazán nem lehet panasz.
Ellentétben a "fiókagyárosokkal", ők csak szórnak egy kis magot eléjük, ad nekik vizet, aztán csak hagy szaporodjanak...
Szóval egyrészt megéri, mert ez egy nagyon szép hobbi, másrészt megélhetés szempontjából, hogy erre alapozd a jövődet, már nem annyira. Esetleg mellékfoglalkozásként. :-)
Azért az elég szomorú, hogy nem szereted a papagájokat, de a pénz, a nyereség miatt tenyésztenéd.
Azokkal törődni is kell, foglalkozni.
Azt hittem, hogy azért tetted fel a kérdést, hogy te akarod tenyészteni őket, s érdekel, hogy megérné-e neked.
Bocsi, ha nem így gondoltad, akkor én értettem félre.
Egyébként a kérdésedre nekem is az a válaszom, hogy nagyon sok pénzbe kerül egy normális és megfelelő körülmény kialakítása ahhoz, hogy ebbe belevágjon valaki. Ehhez azért elszántság is, s nagy szeretet, na meg pénz:)
Milyen állatokat szeretsz egyébként?:)
Legjobban a récéket(házikacsától a díszrécéig), galambok, gerlék, fácánok, hüllők, siklók-kígyók. Meg a dísztyúkok, de azokat nem annyira. :)
Arra fel tettem fel a kérdést, hogy ha felnézek egy-két hirdetőoldal madár rovatába, oldalakon keresztül van papagáj, és csak egy-két más állat van.
Értem,most már világos.:)
Bocsi, hogy így félrenéztem:)
Szia
Galambot lehet,meg meg is éri tenyészteni őket!
Én szeretek velük foglalkozni!
Papagájt is tenyésztek hullámosokat de nem, olyan jó mint a galamb!
A galambal sokkal de sokkal többet lehet foglalkozni hajtani stb......
Valamikor egész napokat!
Szerintem ha állatot akarsz tartani tarts galambot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!