Ha egy kézzel nevelt papagáj közelében vad, de más fajba tartozó papagáj van vissszavadulhat?
Szia!
Szerintem nem. A kézzel nevelt papagáj az embertől függ, az ember a pajtija, inkább szerintem vetélytársat látna a másikba, mint partnert, ha a vaddal foglalkoznál. Meg azt olvastam, hogy minden papagájnak "más a nyelve (az se biztos, hogy megértik egymást)", erre az is rásegít, hogy a kézzel nevelt, mivel nem az anyja nevelte, biztos nem úgy kommunikál, mint a vad. Foglalkozz vele sokat, és akkor biztos szelíd marad! :) Milyen fajta?
A vadócok nimfák, a kézzel nevelt nagy sándor.
Köszönöm a választ. :)
A madár bizalma feléd nem változik meg hacsak nem teszel valami olyat vagy el nem hanyagolod. Az hogy bízik benned a saját döntése és a saját tapasztalata mert tényleg nem bántod sőt szeretetet,társaságot adsz neki így nem fogja megváltoztatni csak azért mert más papagáj fél tőled.
Ha a kézzel nevelt is egy nimfa lenne és egy kalitkába raknád a vad nimfákkal akkor se változna meg a kapcsolatotok HA nem hanyagolod el,ugyanúgy kezedre veszed,beszélsz hozzá,eteted,stb. Sőt ennek hatására mivel látnák hogy a társuk nem fél tőled a két vad is fokozatosan szelídebbé válna.
Az viszont egy teljesen más dolog hogy ha régóta veled van, nagyon jóba vagytok és a 2 nimfa új,nemrég érkezett és ezért féltékennyé válik ha a nimfákkal foglalkozol. Emiatt csíphet,látszólag rosszabb lehet a kapcsolatotok de ez azzal hogy a viselkedéseddel azt mondod neki ugyanúgy ő az elsőszámú madár kezelhető és ha szükséges egy kis neveléssel rásegítve meg is szüntethető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!