Ha befogok vadgalambokat akkor (bővebben lent)?
Figyelt kérdés
szóval ha befogok vadgalambot levágom és megpucolom tehát előkészítem mint ahogy a csirkéket szokták majd megsütöm vagy megfőzöm elkaphatok valamit? Mert hallottam hogy a városi galambok tele vannak kórokozókkal na de most ha megfőzöm a hő nem öli meg a bacikat? illetve mit kaphatnék el?2014. júl. 6. 15:56
11/22 anonim válasza:
Ez az elvadult házigalamb, amit manapság néhányan "vadgalambnak" neveznek:
(Tényleg nem tudom, hogy ő most milyen kategóriába tartozik, tehát "vad"-e abban az értelemben, hogy csak engedéllyel "vadászható", vagy sem.)
Viszonylag gyakori, de nem szabad piszkálni; ő az örvös galamb:
Behurcolt faj, de mégsem szabad piszkálni (balkáni gerle):
12/22 anonim válasza:
Az vok, aki felvetette, hogy tilos elkapni oket. Szoval eleg sok korokozo is lehet rajtuk, fel is jelenthetnek. Inkabb menj el valameik boltba es vegyel teszem azt egy csirkét. :D
13/22 A kérdező kommentje:
11-es az elsőre gondoltam főleg mert azok vannak erre felé meg az utolsó abból is szoktam látni
12-es sajnos most muszáj spórolnunk és elég drága a csirke viszont ezekből a dögökből annyi van mint a nyüh :)
2014. júl. 6. 19:09
14/22 anonim válasza:
Az előző vok. Megértem, ha spórlnotok kell, de szerintem, inkább vegyél/szerezz vmi olcsó húst/tökmás kaját, mint hogy összeszedj valami súlyos betegséget. De ha értesz hozzá, akkor a Te dolgod...
15/22 anonim válasza:
A csirkenyesedék, a farhát, csirkeláb, a szárnyvégek és hasonlók nem drágák, ha csarnokban veszed meg. És nem kapsz tőle mindenféle betegséget. Az teljesen mindegy, hogy sokan kutyaeledelnek veszik, de nem állateledel boltban kell megvenni. Én is voltam nyomorult helyzetben, ezeket vettem, főztünk belőle húslevest, abba száraztésztát és a csontot kenyérrel a kutya ette meg.
18/22 anonim válasza:
Na akkor tisztázzuk a dolgot a Vadgalamb (Streptopelia turtur) védett madár eszmei értéke 50000Ft. Amiről te beszélsz vagy a Balkáni gerle(jellegzetes színű szürke,barna nyakán fekete nyakcsíkkal :vadászható faj , vadész idény van rá de csak vadász engedéllyel lőhető) lehet vagy a városi (parlagi,szirti) galamb (szinte minden színbe van de a legtöbb a kék színű, lőhető madár). Említették még az Örvös galambot ő sem védett (kék,fehér színű nagy testű , vadászidény van rá nem védett madár). Én tuti nem enném meg a parlagi galambot ... még ha el is pusztult a baktérium..
19/22 anonim válasza:
En a 11 es vok, madarasz. Semmien vadonélő állatra nem lehet vadaszni engedely nelkul. Engedellyel is csak a nem védettekre lehet, de azokra sem mindig. Vannak pontos elnevezések: Szirti galamb, örvös valamb, parlagi galamb, balkáni gerle, VAD GERLE, kelti gerle, pálmagerle. Az utóbbi három védett, de tényleg nem éri meg. Én már volt, hogy kipróbáltam a farhátat, (meg menzán is adtak már azt) és nem vészes az íze!
20/22 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat ma reggelre kettőt is sikerült befogni és nagyon finom húsleves lett belőle eddig még nem lett semmi bajunk de szerintem ezután se lesz
2014. júl. 7. 16:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!