Ha befogok vadgalambokat akkor (bővebben lent)?
ha szépen kipucolom belülről akkor látom hogy ha férges nem? (a belsőségeket egyébként is kidobnám) persze ha sima csirkét is vágtunk akkor is mindent alaposan lefertőtelenítettünk utána
még annyi hogy ha férges és valahonnan nem venném észre a megfelelő hőkezeléssel azok is elpusztulnak nem?
utolsó de ezeket a főzés sütés általi hő nem öli meg?
igazából nem akarom elvinni se állatorvoshoz se sehova mert azért fizetni kell és itt ahova most költöztünk be a városba nagyon sok galamb és azért gondoltam hogy összefogdosnánk egy párat mert hús is meg ingyen is van :) meg még régebben nagymamám is csinált galamblevest az is nagyon finom volt
"és ott is azért van esély mindenféle fertőzésre."
Bocsi, előző vagyok. Na, akkor újból, mert kétértelműre sikeredett a mondatom.
Tehát, a vadak is ugyanúgy lehetnek fertőzöttek, de hőkezelés után fogyaszthatók. Az persze más, ha látjuk, hogy tiszta genny mondjuk az állat szeme, meg tiszta seb az egész, akkor a fene se akarja megenni. Ha viszont veszett, akkor meg kell semmisíteni a tetemet, ugyanis elfogyasztása nélkül is fertőzhet - bár a veszettség kórokozója viszonylag alacsony hőmérsékleten (60-70°C) is elpusztul.
"Amugy csak akkor kaphatsz el vadgalambot, ha van engedelyed."
Igen, ez így van!
De az elvadult, városi "postagalambok" (melyek NEM vadgalambok) nem biztos, hogy a vadászati törvény szerint vadnak számítanak, így lehetségesnek tartom, hogy a kérdező legálisan megehet egyet-kettőt. =)
Ha viszont a kérdező az örvös galambra (Columba palumbus) vagy a balkáni gerlére gondolt, akkor legálisan biztosan nem fogyaszthatja ezek húsát.
szóval elvileg illegális őket megennem? Nem értek nagyon a madarakhoz ezek ilyen szürkék foltosak mindenféle színű mi ezt csak vadgalambnak/város galambnak hívjuk
Nem hiszem hogy feltűnne bárkinek is ha eltűnne pár talán még örülnének is neki mert szoktak panaszkodni a szomszédok hogy mindent összepiszkítanak
A városi galambokban nem csak kórokozók vannak, hanem mérgező anyagok, nehézfémek.
(Én nem enném meg őket)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!