Mesélnétek a hullámos papagájokról/papagájotokról?
Kutyával nem tudom hogy mennyire kompatibilis.
Jelenleg nincs papagájom, de régen tartottam, mesélek róluk. :)
Eleinte egyedül tartottam egy hullámos fiút és egy nimfa lányt, külön szép nagy kalicuk volt egymás mellett, de napközben szabadon kijárhattak, repkedhettek, bemehettek egymás kalickájába.
A hullámos fiúkám egy igazi tünemény volt, az elég zsémbes természetű nimfával is nagyon jól kijött, tollászta, etetgette, kényeztette (a nimfa meg örült neki de nemigen viszonozta). Szelíd volt, az ujjamra mindig ráült ha nyújtottam neki, sose csípett, puszit gyakran adott és szeretett a vállamra szállni és ott ücsörögni, mászkálni, a fülemmel és a hajammal babrálni.
Az akváriumot is imádta, bámulta és követgette a halakat. :) Néha a pulóvereimre ráizgult és "meghágta" őket, de elnéztem neki. :D Na meg csavarogni is szeretett lakás-szerte, sokszor a linóleumon totyogva.
Amúgy mindkét faj állati sokat szemetel, minden tollakban és magokban úszott meg ürülékben (szerencsére szilárdabb, könnyen összeszedhető és nem büdös), de ez ezzel jár azzal, ha valaki a saját életterében szabadjára engedi őket. :) Egy (természetesen nem mérgező) szobanövényt is meggyilkolt, hiába kapta a tyúkhúrt és a neki való zöldeket, valamiért azt a növényt imádta.
Kapott aztán mindkettő egy-egy fajából való társat. A másik hullámosom (és a másik nimfám detto) sosem szelídült meg, mindvégig félt tőlem, hiába látta hogy a fiú bátran elvan velem, csak addig jutott a bizalmi kapcsolat, hogy ha a kalickába bedugtam az ujjam rajta magokkal, azt néha elfogadta, sajnos ennél több nem jött össze (a vad nimfa meg agresszív lett emberekkel, na a hullámos legalább nem).
Bájosan csacsogó, játékos, nagyon aktív és szociális kis állatok nagy felfedezőkedvvel. Az enyémek nem voltak túl eszesek, de nagyon kedvesek voltak. :) Nem gyerekes állat egyáltalán, sőt, elég nagy felelősséget igényel a tartásuk - sokat kell takarítani utánuk (a ketrecet is), ügyelni, hogy röptetés közben ne érje őket baleset, megfelelő helyről, szórakozásról, egészséges táplálásról gondoskodni.
Felnőttként is lehet az ember madárbolond, de még mennyire! :)
ez az oldal nagyon jó,nekem is van egy papagájom, és itt mindent megtalálsz!!(etetés, tartás, gondozás, betegségek)
Meggyőzheted őket könnyen, pl elmondhatod hogy nem eszik olyan sokat(legalábbis az enyém), nagyon kedves állatok, és ha jól bánsz velük, nem olyan hangosak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!