Hogy lehet felismerni a papagájokról hogy mennyi idősek?
értem
köszi!
Hullámosnál hülyeség, amit az első írt. A hímek viaszhártyája mindig kék, a tojó vagy kék fehéres orrlyukak körüli folttal, vagy a barnának valamilyen árnyalata.
A nimfáknál színváltozattól függő, hogy milyen a hím, milyen a nőstény, azt nem ismerem még annyira, de biztosan leírják majd utánam. Ha jól emlékszem, a sárga színváltozatnál a hímek színezete erősebb, a nőstény halovány. Van egy színváltozat, ahol valamelyiknek foltos a szárnya alja, valamelyiké nem..De nem akarok hülyeséget mondani, a hullámos az tuti válasz, ez nem.
Az utolsó hozzászóló nem a kérdésre írt választ! Te azt írtad le, hogy milyen a tojó és milyen a hím!
A kérdező a kort kérdezte, hogy azt hogyan lehet megállapítani!
Utolsó vagyok!
Nah, akkor:
A hullámosoknál szerintem a nagyságra, magasságra hagyatkozhatsz a koruk megállapításában!
A nimfáknál pedig a fiatal egyedek teljesen szürkék, a tojók és a hímek is! Felnőtt korukra pedig a hímeknek sárga lesz az arca, a tojók pedig szürkék maradnak!
Szóval egy sárga arcú nimfa, az már biztosan egy felnőtt hím, és egy ugyanakkora teljesen szürke pedig egy felnőtt tojó! Persze minen alól vannak kivételek! :)
Ááá, tényleg, bazavart az első válasz, és.. na.. bocsi:)
Az utolsó válasza igaz, illetve még annyit tennék hozzá, már a kérdésre válaszolva (:D), hogy a hullámosoknál a nagyon fiatal egyedeknél teljesen sötét, fekete bogár a szemük. Minél idősebbek, annál vastagabb fehér széle jelenik meg a szemüknél. Szóval, ha még teljesen fekete a szemük, és a farktolluk sem annyira hosszú, akkor az nem lehet több fél évesnél.
Semmi baj, nem azért mondtam, hogy baj lenne!
Amúgy köszi hogy kiegészítettél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!