Hullámos papagájokról szeretnék pár dolgot tisztázni! Jól csinálom eddig szerintetek? (Azon kívül hogy az egyik elrepült)
Az elejétől: 2-3 hete kaptam egy hím(kék) és egy tojó(zöld) hullámos papagájt! Az erkélyen helyeztem el őket... Először nagyon féltek tőlem, minden hirtelen mozdulatra megijedtek! Aztán sokat voltam a közelükben, beszéltem hozzájuk, és később már rászálltak az ujjamra, megszelídültek! 4 napja etetés közben az hím(kék) papagáj sajnos kirepült akalitkából és átvitorlázott egy fára... Sajnos nem tudtuk befogni, továbbrepült! Amikor pár óráig a tojó nem találta a párját, ekkor egyhelyben gubbaszotott felborzolt tollakkal! Szerencsére sikerült megnyugtatnom, simogattam, adtam neki fürtös kölest, stb.
Ma reggel raktam be neki fűzfaágat, hogy hagy koptassa a csőrét és a karmait, mert nem nagyon használta a szépiát!
A fűzfaág elég vékony amúgy 1cm átmérőjű a legszélesebb pontján kb.! Ez elég?
Továbbá kérek tőletek tippeket, hogy hogyan érezné magát a legjobban az egyedül maradt Kiwi nevű hullámos papagáj! =)
Köszönöm hogy végig olvastad!
Még nincsenek, de csengőt szeretnék venni neki, és egy hintát! Tükörről azt mondják hogy nem hasznos, többet árt a madárnak, mint használ!
Ja és még az, hogy ha már az ujjamra rászáll és engedi simogatni magát, akkor ki lehet engedni a szobába? Még nem mertem, de szerintem már eléggé szelíd ehhez.. szerinted?
(Amúgy még a fűzfaág vastagságára sem kaptam választ :D)
Értem!
És magától fog visszarepülni, vagy állítsam rá az ujjamra és én rakjam be?
Ok!
Köszi a választ! :)
De azért tippek meg jöhetnek! :)
Gyümölcsöket szeretik?
Mert azt olvastam, hogy almát, barackot, szilvát, meg még sok mindent lehet adni nekik! Ezeket szeretik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!