Milyen papagájokat lehet kint teleltetni?
Hogy ennyire gyökér legyen valaki.
Csak egy azaz 1 normális ember van aki hallott/látott papagájt kint telelni.
( Magyarországon nem kitömött..... )
Nekem az ismerőseim 50%-ka kint telelteti, vagy teleltette a papagájait és semmi bajuk sem volt és nincs most sem.
Itt, nálunk -14 fok volt az elmúlt este és még élnek. :)
Kérdező: a lényeg, hogy lehet, ha egy nagyobb röpdében vannak, ahol tudnak mozogni is. És azért lehetőleg ne egyedül legyen. :)
azt olvastam 1-2 helyen, h lefagyhatnak a lábujjaik , ez tényleg előfordulhat?
Érdemes ülőrúdba fűtőszálat szerkeszteni?
Igaz! De van egy egyszerű megoldás. Növesszenek tollat.
Na jó a hülyeségen kívül előfordulhat tényleg, hogy leesnek a lábujjaik, de azok a gyengébb madarak. Ezt úgy kell megoldani, hogy vékonyabb ülőkéken üljenek, hogy a tollaikkal be tudják takarni a lábaikat.
De érdekes, hogy nekem nincsenek vékony rudak, hisz most csak a galambházban tudtam elhelyezni őket, mégis megvannak a lábujjaik.
Szóval előfordulhat, de nem minden esetben. Ez már saját tapasztalat, hogy melyiknek esik le, de ne legyen úgy!
Azóta papagájokat tenyésztek, amiket télen is fűtetlen faházban tartok.
Nimfa, hullámos, kecske papagájokat.
Nem, nem költöztem az Amazonas környékére.
Nem kitömött papagájok.
Nem szibériai eredetűek.
10 fok alatt is tudnak repülni. Pedig az elég gyors mozgást igényel.
A hullámos is túléli a telet, pedig a faházon belül szokott 0 fok alá süllyedni a hőmérséklet.
Mi a tökömnek írtatok, ha fingotok sincs a papagájokhoz?
A többieknek köszönöm!
Nimfa, Hullámos, Rózsásfejű, Rozella.
Én ezeket a fajtákat tartom fűtés nélkül és volt már -17c fok is.. a kinti volierben pedig a hóban futkosnak és szemmel láthatóan élvezik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!