Milyen papagájokat lehet kint teleltetni?
Gratulálok!
ha csak hülyeségeket tudtok írni akkor inkább ne írjatok semmit!
Nem a humor kategóriába szántam, és még nem is rakták át oda.
Én meg a kérdésedhez gratulálok!
Hogy lehetne egy papagájt a szabadban teleltetni? Ember, pénteken minusz 10 fok lesz, ezek a kis állatok PLUSZ 10 fokban már lelassulnak!
Keress rá valamilyen szibériai papagáj fajtára, azt esetleg.
Lengyel Tibor Madárbarát lexikonja szerint:
37-40 cm nagyságú alapvetően zöld színű madár a sándorpapagájok nemzetségéből.
Afrikában nagy területein ismert, egy az Egyenlítővel párhuzamos, széles sávban és több kis foltban, de elterjedt Afganisztánban, Pakisztánban, Kína délkeleti részén, Indokínában, Ceylon- és Burma szigetén, stb. Indiában pedig egészen közönséges.
A kis sándorpapagáj 1600 méter magasságba is felhatol. A fészkét magas fák korhadó törzsébe vájja, gyakran 4-10 méter magasban, s olykor 1 méter mélyre.
Az első példányt 1876-ban a frankfurti állatkert mutatta be a nagyközönségnek, s már 1885-től nagy mennyiségben importálták Európába.
A több nemzedék óta tenyésztett törzsek úgyszólván domesztikálódtak, az európai klímához akklimatizálódtak.
Gond nélkül átteleltethetőek fűtetlen helyiségben.
De ez csak írás.
Láttam már nimfát és hullámost kint telelni, és nem a tavalyi volt az első kint telelésük.
És olyan helyen, ahol 1 oldalról nyitott, fedett helyen voltak.
(nyitott alatt azt értem, h csak rács
a kretének kedvéért)
ja és nem kitömött vagy döglött madarak.........
Idézet:
"Én meg a kérdésedhez gratulálok!
Hogy lehetne egy papagájt a szabadban teleltetni? Ember, pénteken minusz 10 fok lesz, ezek a kis állatok PLUSZ 10 fokban már lelassulnak!
Keress rá valamilyen szibériai papagáj fajtára, azt esetleg."
Én meg a tudatlanságodhoz gratulálok! Nem tapasztaltál még eleget!
Talán a hidegvérűek belassulnak 10 fokon, de a melegvérű hullámosok nem!
Csak úgy megemlítem, hogy én is kint teleltetem a hullámosaimat és még sok száz tenyésztő is!
Sőt annyira bírják a telet, hogy még a jeget is képesek feltörni és fürdeni egyet a kásában!
Ma már a legtöbb papagáj alkalmazkodott az itteni időjáráshoz! egyetlen feltétele van: huzatmentes legyen a hely, ahol vannak!
Szóval a kérdezőnek a válaszom a kérdésére, hogy az igénytelenebb papagájokat lehet kint teleltetni!
De például az Afrikai esőerdőben élő jákó papagájt is lehet, és még élvezi is a havat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!