Milyen madarakat, papagájokat tarthatok kinti röptében?
sziasztok!
szeretnék tavasszal csinálni egy kerti röpdét,kb 30m3-est legalább.
télen és nyáron is abba lennének a papagájok,tehát olyan fajok kellenének,amelyek hidegben nem adják meg magukat
én alábbi fajokra gondoltam:
törpe papagájok(3 pár)
nimfapapagáj(foltnélküli és foltos)(4 pár)
rozella papagáj(2 pár)
hullámos papagáj(4 pár)
ezek bírják a hideget és megélnek békességben együtt,esetleg még szóba jöhet a kecske,énekes papagáj,vagy más hasonló madár,csak az a lényeg,hogy bírja a hideget és ne legyen verekedős.
légyszives mondjatok még madarakat,köszönöm.
nimfa -20 c ban is kibírja úgy hallottam.
elkülönített rész,lehet faház is?
Jézusom, hol hallottad? Nem véletlenül nem őshonos ezen az éghajlaton.. Kibírja a kisebb minuszokat, igen. DE! Nem állandóan, és nem -20 fokot..
Fűtetlen faház kisebb telelőodúkkal, amiket a saját testhőjükkel bőven fagypont felett tudnak tartani éjszaka is. Ez mindegyik papagájfajak kell.
értem,köszönöm
elég egy kis 1,5x2m-es faház is nem? de hát ugye páronként különodúval,ami vagy 20 odú,azt fellehet szerelni körbe a faház belsején nem?
és a többi faj is rozella,hullámos,törpe papagájok,énekes,kecske is kibírják így fűtetlen faházban?
A hullámoson kívül a többit nem ismerem annyira, de a hullámos nagyon érzékeny tud lenni szélre, időjárásváltozásra... Ha egy többgenerációs kereskedős papagájról beszélünk, legalábbis mindenképp (nem minden kereskedő vesz kinti voilerben tartott és tenyésztett papagájokat, gyakran olcsóbb, ha szobamadár kicsinyeivel a nem tenyésztő gazdi nem tud mit kezdeni, és elviszi a kereskedőnek, amivel semmi probléma, viszont nem sok bacival és változó körülménnyel találkoztak az ősök..).
Ennyi felsorolt madárnak viszont kegyetlenül kicsi ez a faház-rész.. ennyi párral egy, maximum két fajta férne ide el..
a rozella és a törpe nem fér meg semmivel, ezeket csak külön-külön lehet tartani.
A hullámos és nimfa úgy el fog szaporodni, hogy kegyetlen nagy beltenyészet lesz a végén, azt sem tudod kitől származik melyik. Érdemesebb ritka színmutációkat tenyésztened nimfából. (valamivel drágább)
hidegtűrő még a kína és a sziklapapagáj. szikla nem fér meg semmivel, de lehet fajtársaival kolóniában tartani. kereslet rá viszont nincs, rohadt hangos, de gyönyörű
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!