Ha most keltetném ki a kacsatojásokat nagy butaságot csinálnék?
Az előző válaszoló jól írja, kivéve, hogy a kacsák 28 napra kelnek ki.
Ne költsd ki a tojásokat keltetővel. Majd tavasszal és sokkal szebb lesz a látvány, hogy a saját anyja vezeti kicsiket.
Szedd össze a tojást és edd meg.
Ha kikölteted a tojást, akkor tedd őket egy melléképületbe, vagy valami meleg, zárható helyre.Infralámpát tegyél hozzájuk, vagy egy sima 100as égő is jó föléjük, nem olyan magasra, ha van lehetőséged ezekre, akkor ki keltetheted :)
Nagymamáméknál is volt már télen kiskacsa, egy alaposan befóliázott helyen, jó vastagon volt alattuk szalma.vizet csak egy kis itatóban kaptak, hogy ne tudjanak pancsolni, meg fürödni, és volt lámpájuk.
Nem butaság, csak egy kis fanatizmus és elszántság kell hozzá.
Én is keltettem "fagyra" fürjet, kacsát.
Ahogy előttem mondták infralámpa , szigetelt nevelőhelyiség szükséges.
De azért érdemes összevárni min. 20 darab tojást, mert kb a fele kikel és 1-2 kiskacsával bajlódni megterhelő dolog....
Ha meg mégis megeszed akkor csak jól átsütve, megfőzve, (hőkezelve)mert a kacsatojások többsége a megtojás pillanatában tartalmaz szalmonellát.
Az én némakacsám már pározza a tojóit.
Ha van egy kis gyakorlatod akkor a feltört tojásból is meg tudod állapítani, h termékeny-é a tojgli.
Ha nem vagy gyakorlott, akkor egy hét keltetés után lámpázva a tojásokat meg lehet állapítani hogy fejlődik-e az embrió vagy terméketlen a tojgli.
Ha nincs melléképület akkor nem ajánlom, mert lakásban 2-3 hétnél tovább nm lehet tartani.
nőnek, mint a gomba és pacsáznak+büdösek.
Én írtam, h fanatizmus kell hozzá+ ha némakacsa gácsér már pározza a tojóit.
Ma találtam 2 tojást(3 néma tojóm van) az " idei" első tojások.
Én fanatikusnak vallom magam, de március előtt nem akarok csibékkel bajlódni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!