Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mikor lesz aktív a fiatal...

Mikor lesz aktív a fiatal japánkakas?

Figyelt kérdés
Kaptam egy fiatal kakast,és két idősebb tyúkot.Várhatok e tavasszal eredményes költést?
2009. nov. 10. 19:58
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

kb 4-5 hónaposan már aktív.

De ilyenkor még nem biztos, h hagyják magukat az idősebb tyúkok.Tavaszra már valószínű , h erőben is utoléri a tyúkokat és lesz termékeny tojás.

2009. nov. 10. 20:08
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.Tényleg el-el zavarják néha a tyúkok de már kukorékol rendesen.És mennyi esély van rá hogy ki fogják kelteni a tojásokat?
2009. nov. 10. 20:14
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A keltetési hajlam örökletes.

Akitől kaptad kérdezd mg, h kotlottak-e már a tyúkok.

A kotlási hajlamot még befolyásolja a tyúkok kora is (az öregebb hajlamosabb).

Valamint kotláshoz szükségük van egy sötét "eldugott" fészekládára is.

Én még azzal szoktam rásegíteni, h amikor kiveszek a fészekből egy tojglit akkor a helyére teszek egy műtojást és amikor a tyúk is azt érzi akkor elül, és amikor már biztosan ül (legalább 2 nap és éjjel) akkor alá lehet tenni a tojásait, vagy más tojásokat.

2009. nov. 10. 20:43
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm sokat segítettél.
2009. nov. 10. 21:05
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Üdvözöllek a japán tartók körében!

Nekem is voltak japántyúkok és imádtam őket, mert a legjobb anyák! Az előttem szóló is sok információval látott el, azonban annyit hozzátennék, hogy nem muszáj a tojásokat kivenni alóla, mert általában 12-14 tojásnál már várható, hogy megül biztosan.

A tojás kivétele annyiban jobb dolog, hogy te tudod a hegyes végével lefelé tárolni, ami a kelési arányt javítja fel nagyon. Mivel akkor nem ülepszik le a sárgája a tojás egyik falára és a buborék sem mászik el sehová, hanem minden a helyén marad, elősegítve a kiscsibe kelését.

De általában a tyúk is forgatja a tojást, így nem szokott azzal sem probléma lenni. Én a 10 év alatt egyszer sem tettem alá műtojást. Mindig otthagytam a sajátját és hagytam, hogy tegye a dolgát.

És az eredmény jó sok csipogó kis csibe lett!

És azért, mert a japántyúknál jobb szülőt sosem találsz a tyúkféléknél! Ha kell, még a ragadozókkal is szembeszáll, hogy védje a kicsinyeit!

Viszont, ha kiveszed a tojását és úgy tárolod, ahogy írtam, akkor mindig rakj egy új műtojást az új helyére. ha elszeded és csak egy tojást hagysz nála, akkor csak tojni fog, de megülni sosem!

A kérdéssel kapcsolatban már kaptál választ.

Fél évesen már "kakaskodnak", de tavasszal átveszik az irányítást és várható a sok csibe! :D

2009. nov. 10. 21:27
 6/7 A kérdező kommentje:
Ez aztán kimerítő válasz volt.köszi szépen,már nem aggódok feleslegesen.
2009. nov. 10. 21:31
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szívesen!
2009. nov. 11. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!