Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Tyúktartás? Hogyan? 15/L

Tyúktartás? Hogyan? 15/L

Figyelt kérdés
Szeretnék tartani 2, maximum 3 db tyúkot. Csak a tojás miatt, ha e löregednek se fogjuk levágni őket. Szóval: kapirgálós tyúkok lesznek, és tápot nem fognak kapni. Szeretném minél természetesebben tartani őket, és úgy hogy jól érezzék magukat. Fogalmam sincs viszont, hogy a kukoricán kívül mit eszik a tyúk és mennyit. Elsősorban ebben kérek segítséget, illetve hogy milyen házban kell őket tartani, és azt el lehet-e saját kézzel készíteni? Meg úgy általában a tyúktartásról írjatok, légyszi :) Ja, és ha van valami jó kis névötletetek, azt is leírhatjátok! :D
2013. márc. 16. 14:09
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, hogy válaszolt. Rengeteget segítettetek! :)
2013. márc. 16. 18:26
 12/16 anonim ***** válasza:
89%
Annyi marhaságot lehet itt olvasni, hogy az már fáj! Évek óta tartok tyúkokat és még egy sem fulladt meg a szemes kukoricától! Sőt! A szemes kukoricát az utolsó szemig felszedik ha kidobálják az etetőből - a darát nem - de ha csövesen dobod nekik, még arról is lecsipegetik.
2013. márc. 16. 21:09
 13/16 anonim ***** válasza:
Ez így van, ha kifejezetten a tojásra akarsz rámenni minimum 6 db.ot vegyél. Ha viszont olcsón akarsz hozzájutni a tyúkokhoz a letojt tyúkokat ajánlom. Egy ideig pihennek nagyjából 1 hónapig és utána elkezdenek tojni. Nekem most 18 db van, + 2 kakas. Egy törpe meg egy nagy kakas, tegnap 9 tojás volt, ma csak 5 és szemes kukoricát esznek, meg szotyit. A kakas össze tartja őket, és szerintem jobban is tojnak tőle a tyúkok. Kalcium hiányra a futort ajánlom!
2013. márc. 16. 22:44
 14/16 hell-ikon ***** válasza:
100%

Egyetértek 12-essel, tényleg sok fals infót lehet olvasni a válaszokban.

A _tyúk_ a szemes kukoricától nem fog megfulladni viszont darálva jobban hasznosul a tyúk szervezetében. Ugyanakkor ha nem kap minimális mennyiségű kukoricát, a tojáshoz szükséges linolsavat nem tudom honnan fogja beszerezni.

A fiatal csirke az esetleg megfulladhat, ha szemesen etetik.

Ha túl sok búzát kapnak, akkor meg nem hogy a tojások mérete de mennyisége is csökkenhet.

Ha a tojás cél akkor kettős hasznút vagy tojóhibridet érdemes venni. Ez utóbbinak viszont kell a tojótáp is, hogy hozni tudja azokat az értékeket, amit a cég garantál.

De ha nem akarod őket tápozni, akkor inkább a kettős hasznút ajánlanám (Pl. Shaver farm).

Takarmányozáshoz itt egy nagyon jó leírás a szemes takarmányokról:

[link]

Illetve itt is nagyon sok hasznos infót olvashatsz:

[link]

[link]

[link]

2013. márc. 17. 09:07
 15/16 anonim ***** válasza:
Érdekes, hogy 12-es válaszoló és én az első válaszoló is le lettünk szavazva. Nem értem, hogy miért? Mert megmondtuk a saját tapasztalatainkat? Én falun élek születésem óta, és bizony állatok mindig voltak a portán. Segítő szándékkal leírtam/leírjuk a véleményünket és akkor le vagyunk szavazva. Nevetséges, hogy sokaknak ebből áll az oldal, ha nem tud véleményt formálni, akkor jól leszavazza a másikat. Kedves leszavazók, mondjátok már meg, hogy mivel nem értettetek egyet abban amit leírtam?
2013. márc. 17. 15:13
 16/16 anonim válasza:
Azt mindenki elfelejtette leírni, hogy időnként kell(ene) féregirtást is csinálni az állományba.
2014. márc. 14. 15:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!