Mennyit kapjon enni a nimfapapagáj?
Nehezen találok információt arról, hogy mennyit kapjon enni egy nimfa egy etetés alatt.
Az etetések számában is sok variációt találtam, nekem a napi 2x volt a legmeggyőzőbb.
Arról viszont szinte semmit nem találtam, hogy egy etetés alatt (napi 2 mellett) mennyit kapjanak enni. (2 nimfám van, külön etetőjük van)
Eddig úgy csináltam, hogy etetésenként 1 evőkanál a magkeverékből + zöldség/gyümi (ezt érzéssel, amennyi felkockázva jól eloszlik a magok között) (+heti 1x tojás, de ez most mellékesebb)
Mi vált be nektek? Van valami mérőkanál, amit használtok a kimérésre? Esetleg ismertek valami szabályt a mennyiségre?
Minden tippet szívesen fogadok :)
Köszi!
A madarak nem úgy táplálkoznak, mint az emlősök, kutyák.
Nem napi 2-3x esznek, hanem folyamatosan csipegetnek. Tehát folyamatosan biztosíts nekik eleséget. Ez a rendkívül gyors anyagcseréjük miatt van. Azért ürítenek párpercenként.
Tehát:minden nap tegyetek a magos tálba friss magot, mindig legyen vizük.
A madarak NEM ESZIK TÚL MAGUKAT! Csak annyot esznek amennyire szükségük van! Ismétlem, nem kutya!
A heti 1x főtt tojás oké. Zöldség gyümölcs mehet minden nap. Csak jól megmosva. Magkeverék állandóan legyen. Emellett szükséges, hogy rendszeresen repüljenek is a szobában. Illetve szépia, kálcium, msdárhomok.
Sokmindent írnak, sokminden meg nem életszerű. A papagájok nagy csapatokban jönnek-mennek a vadonban és egész álló nap keresgélnek.
Meg: gondolod egy tenyésztő aki tart 5-6 féle papagájt, csomót párban, még többet meg csapatban, majd egyesével odamegy napi kétszer és végigeteti őket? Nem. Van nekik magkeverék és kapnak naponta zöldet + ilyen bird chopot, nemtom magyarul mi a neve. Azt frissen kell készíteni minden nap, mehet bele a zöldség is, gyümölcs, ha úgy van, kis főtt rizs vagy más, tojás - és ezt kell napi egyszer adni. Amit meg nem ettek meg, egy óra múlva kidobni, mert romlékony. A titok abban van h minden nap repülnie kell, sokat kint lennie - úgy nem hízik el. 18 éve van madaram és kiváló egészségnek örvend, úgyh hidd el, nem mondunk hülyeséget. :)
Kérlek mellékeld azokat az ornitológiai szakkönyveket.
Gyereket sem úgy nevel az ember, hogy le van írva, hogy 3 óránként szoptatni kell, és akkor hiába ordít, még van 1óra15perc a következő etetésig..vagy hiába alszik, felrázod és ledugod a szondát a torkán mert letelt a 3 óra..
Kérlek hallgass a válaszolókra.
Nekem 6 éves koromtól voltak papagájaim és mindenféle madaraim.
Az első legfontosabb szabàly: mindig legyen előttük friss víz és mag!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!