Ti nem érzitek, hogy a vetési varjak gonosz szemmel méregetik az embereket?
Kérdező!
Nem hiszem, hogy lenne ilyen, bár egyszer régebben történt velem is egy érdekes sztori. Munkából jöttem haza és ültem az állomáson. Egy varjú ült az egyik villany oszlop tetején és arra lettem figyelmes, hogy valamit ejteget lefelé, az aszfaltra, majd leszáll érte, visszarepül és újra leejti és ez így ment 5-ször, 6-szor, amíg megvártam, hogy leejti megint. Odamentem. Egy dió volt. Felvettem a diót és elhoztam. A varjú meg olyan csúnyán nézett utánam, hogy csak na. :D
Tudod kérdező az attól is függ, hogy a vajuk járókörzetében" hogy viszonyulnak hozzájuk az emberek.
Nálunk minden ősztől amikor még szeptember van megjelennek a varjak. Először csak egy, körül sétál károg egy keveset majd elszáll. Akkor már tudjuk hogy jönni fog a többi is.
Soha nem zavarjuk el őket, sőt az ablaknál állok és nézem őket. Amikor az első megjelenik, utána száraz kenyeret és egyéb ételhulladékot szoktam kidobni nekik közvetlenül az ablakunk elé-- s ide is jönnek felnéznek szövegelnek és csipegetnek vagy felkapnak egy nagyobbat és elszállnak.
Aztán érik a dió és amikor szedjük össze mindig van sérült a földön vagy bekerül kevés a lomb alá-- tudják igy egész télen vendégünk a varjú csapat.
De hasonlóan a cinkék a vadgalambok a verebek, a fekete rigók. Nekik kis medence is van, ha nincs fagy akkor ráállnak és a sekély vízben mosakodnak és madárház ahová télen is bemehetnek enni. Két madárház van felfüggesztve ami csak nagyobb lapos műanyag kanna kivágva elől. Amikor hó van akkor aranyosak sorban állnak várják mikor mehetnek be. Ha marad száraz kenyér és van kitörölni való zsíros edény azzal törlöm ki és szeretik. De általában minden lábasom amiben ételmaradék van az oldalán, kenyérrel, tészta maradékkel kitörlöm és abból csemegéznek télen amikor hó van.
Őszinte legyek? Egyetlen szomszédomnál sincs madár még nyáron se. De nem is kukacos soha a gyümölcsöm, és nem tetvesek, pondrósak a fáim!
Tehát kérdező a varjú igaz egy állat és a nézése szigorú, de tudod okosabbak mint a kutya! Ha az ember barátságos és nem hessegeti el állandóan durván őket, akkor barátságosak, szinte beszéltek fel az ablakomhoz a télen is, amikor kiadtam a zsíros kenyeret és egy kis burgonya maradékot. A főtt krumplihéjat összekeverem használ olajjal-- tehát mind olyan élelmiszer maradék amit kidobtam volna.
wut vetési varjú
TSZ CSIRKE GECC
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!