Van 50 csirkém 7 hónaposak decemberben egyik nap találtam 1 tojást azóta minden nap van 1 az a kérdésem hogy mi lehet az oka hogy csak egy van naponta? Lesz több is vagy ne számoljak vele?
Igen, ennek megvan az esélye. Ezért ha úgy döntesz be is szerzel néhányat, kénytelen leszel 1-2 hétig úgy elzárva tartani őket, hogy a "régi" és az új egyedek láthassák, megszokhassák egymást.
Én viszont első körben inkább a fehérje bevitel növelésére koncentrálnék egyelőre, mert ha 1 ivaros kakasod is van, akkor is több tojásodnak kéne lennie napi 1-nél.
Kicsit utána számoltam, a jelenlegi keveréked mellett mindössze 11-12% a fehérjét biztosító takarmány. Én ezt növelném legalább 25%-ra vagy a napraforgó és/vagy tojótáp arányának növelésével vagy kevernék még valami nagyobb fehérje tartalmú szemes takarmányt még hozzá. (Amint bejön a jó idő akkor meg akár 50%-ra is, a kukorica arányának csökkentésével).
Szia,
ne haragudj ismét, de el vagyok havazva...
No szóval, a lehetőségeidnek csak a pénztárcád és a takarmányos szab határt (mi van neki).
Adhatsz még nekik árpát, zabot, madárborsót, édes csillagfürtöt.
Ahhoz a mennyiséghez amit fentebb leírtál, még lazán jöhet 30 kiló árpa, vagy 20 kiló árpa és 10 kiló madárborsó. A lényeg, hogy madárborsóval óvatosan, mert dugítja a begyet, ezért amit fent leírtam mennyiséget, 200 kiló össz. takarmányból max. 10 kiló (5%) lehet a madárborsó.
... és miért 200? Azzal a mennyiséggel dolgoztam amit megadtál (170 kiló amiből 20 kiló csak a fehérjét biztosító takarmány, ehhez jöhet még 30 kiló valami, így lesz 200 kiló takarmányod, amiből 50 kiló (25%) a fehérjét biztosítja a tyúkoknak).
Még egyszer elnézést a kései válaszért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!