Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Hogyan neveljem a kis galambot?

Hogyan neveljem a kis galambot?

Figyelt kérdés
egy vadgalambról van szó, akit a járdán találtam. kb. 3 hetes lehet
2009. aug. 20. 18:27
 1/10 anonim ***** válasza:
49%
Sajnos azt sehogyan sem fogod tudni nevelni...próbáld visszajuttatni a fészekbe.
2009. aug. 20. 18:48
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Én már 5 galambot neveltem fel, valamelyik még pihés volt (anyám azt hitte, meg fog halni, de sikerült felnevelni!)

Irány az állatkereskedés, kérdezd meg, mit adj neki, nekem is onnan adtak tippet, mivel etessem.

Egyik galambomban voltak tetvek, arra kapott sprayt (állatorvos írta fel) és rögtön el is múltak.

Állatkereskedésben meg valszeg felvilágosítanak majd a kaja-kérdésnél, hogy hogyan neveld.

2009. aug. 20. 18:53
 3/10 A kérdező kommentje:
köszi a válasz(oka)t!!!
2009. aug. 20. 18:55
 4/10 anonim ***** válasza:
60%
Énis neveltem már kis galambot. Hol laksz? Ha írsz pü-ben,talán tudok adni néhány tanácsot.
2009. aug. 20. 19:28
 5/10 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem az oldal lényege pont az, h ne privátban, hanem itt válaszoljanak:)
2009. aug. 20. 21:55
 6/10 A kérdező kommentje:

Hát akkor ne írjunk privátban :)

Különben Kiskunhalason lakom.

2009. aug. 21. 08:27
 7/10 anonim ***** válasza:
69%

...és azért van a privát felkínálása az oldalon, hogy mégis lehessen... :)

Szerintem az a lényeg, hogy ha más számára is felhasználható a tanács akkor okulhassunk belőle ill., hogy hülyeséget ne lehessen 'büntetlenül' tanácsolni...

Belekezdtem tapasztalataim leírásába is de töröltem, vagy felnevelted már mára a madarat, vagy... :(

2009. szept. 9. 09:09
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is felneveltem régebben egy kis galambot, a feje pihés volt, nem voltak még evezőtollai. Mivel etettem? Beáztatott kukoricadara, beáztatott kanárikeverék mag. Megpuhul, szétnyitod a csőrét és belenyomod. Torkánál segiteni kell egy kis vízzel, nehogy megfulladjon. Második nap már nyitotta a csőrét, egy hét múlva önállóan evett. A vizébe vitamint kapott, párom az előszobában tanította repülni. Évekig megvolt, de engem tekintett a társának, a vállamra ült, utánam repült a lakásban. És még hizelegni is tudott.Párom váratlan halála után sokat szomorkodott és elpusztult. Nagyon szerettük, igazi családtag volt nálunk. (Postagalamb volt).
2009. szept. 21. 22:46
 9/10 NanoBattery ***** válasza:

Galamb esetében a kukoricadara búzadarával keverve és kevés vízbe áztatva és jó kinyomkodva a vizet belőle a legjobb és azt vagy egy műanyag min. 20ml<-es fecskendővel, de ha kapsz nagyobbat, azzal könnyebb neked is beletölteni a kaját. :)

Aztán jöhet a búza, mikor már nőt a kis madár és eltudja venni vagy kinyitja magától is a csőrét egy műszerész, vagy pipere csipesszel folytatod az etetését, de kukoricát ne erőltessétek még, főleg a nagy szeműt, mert megfulladhat. :(

Ha galambról van szó, és van galambja annak, aki talál galambot az ha nem fél a fertőzés veszélyétől, akkor egy olyan galambfióka mellé beteheti, aki egyedül nevelkedik, de olyan Galambászt még nem láttam és nem is ismerek, ki ilyet bevállal, ha csak nem, aki fiatal és kezdő, így sajnálatból eszébe jut ez a lehetőség és megteszi... :)

De ha utcai galambról van szó, azt jobb, ha mi etetjük, de gumikesztyű ajánlatos, (fertőzés elkerülése végett is) ha ölbe vesszük, (tegyünk az ölbe egy rossz kidobásra várt rongyot, hogy ne minket kaksizzon le ;), mert le fog fosni.

Mivel stresszes helyzetben, minden madár és állat 99%-ába, ez várható, mert az sem biztos, hogy a Galamb anya-papa, fogja etetni az új Alient. ;)

Ebben nekem nincs tapasztalatom, mert még Galambot nem találtam, csak verebet, fecskét és rigót, amire azt hittem, hogy kiesett, mert repülni még nem tudott, aztán mikor utána olvastam egyszer, akkor jöttem rá, hogy nagy HIBA volt, mert a rigóéknál a kis fióka a közeli bokorban és annak közelében várja a lakomát… :)

Szóval, ha kis Rigót láttok, azt hagyjátok békiben, ha csak nincs veszélyben (macska, kutya)…stb, . ;)

Ja !:)

A Rigó minden evőnek számít, de a Fiókát ha még is úgy hozza a sors, szöcskével és rovarokkal etessétek, legkönnyebb, ha vesztek az állatkereskedésben, élő csontit, aztán a csipesszel lehet etetni. ;)

Sajnos a fecske és veréb etetése nálam elbukott, annyira kicsik voltak… :,(,..

2011. aug. 12. 11:45
 10/10 anonim ***** válasza:
Régebben hazavittem egy fészekből kiesett kis galambot, de már tollas volt, csak pihékkel. Mivel etettük? Beáztatott kanárikeverékkel, mert más nem volt kéznél. És a kis taknyos így is felnőtt, az előszobában mama tanította repülni (nyisd a szárnyad). Igazi házimadár lett belőle, repült utánam a szobában, fejre és vállra szállt, még hízelegni is tudott. Amikor egy éves korában tojott négy tojást (párja nem volt), annyira megrémült, hogy én segítettem neki. Sajnos csak hat évet élt. Egyébként közönséges városi galamb volt, nem tenyésztett.
2011. aug. 13. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!