Segítség! A nimfa tojómnak valami baja, tapasztalt már ilyet valaki?
Kár, hogy nem tudom megnézni, én pesti vagyok, de ezt az oldalt esetleg nézd át (illetve kereshetsz hasonlót):
Köszi a linket! Az a baj h nagyon tapasztalatlan vagyok a madarakkal ilyen téren. mert lehet, hogy 15 éve meg van a hímem de tojót csak most kapott decemberben...nem tudom a tojó kinél volt előttem, de ahogyan félt az elején a kegkisebb hangoktól is, az nem volt normális!
Most megint jobban van, reggelre tojott még egy tojást, azt is felülről pottyantotta le, úgyhogy az el is törött...Odut azért nem szeretnék berakni, mert nincs akkora hely a kalitkához és ez a kalitka ami van 2 madár számára elég...de ha több madár ill. fióka lenne benne nem hisz hogy elég lenne...
Elég régi a kérdés, de azért hátha...
Apró lyukú dróthállóból készíthetsz nekik nagyobb helyet, odú mehet a kívülre is, akkor csak a bebúvónyílás felöli oldal érintkezik a ketreccel, ha a tetejét levehetőre csinálod (ajánlott) akkor vigyázz, hogy az ne eshessen le.
Ha ilyen életképes tojód van, az tojni fog majd később is, olyankor megemelkedik a testhőmérséklete (költési láz), az kissé megviseli az emésztőrendszerét is, ne ijedj meg. Az állatorvos tényleg maradjon a disznóknál ha pezsgőtablettát írt fel...
Minden további szócséplésem helyett pl.:
De magad is találhatsz értékes információkat a neten...
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!