A császárpingvinről kéne nekem néhány dolog. Mi a rendszertani besorolása és hogy mi az emberi tevékenység hatása a faj fennmaradása szempontjából?
A pingvin alkatúak rendjébe tartozik, a pingvin félék családjába, latin elnevezése a fajnak Aptenodytes forsteri.
Amennyire jól tudom mesterségesen, ill. fogságban nem szaporítják őket. Vagy annyira nem jelentős ez a tevékenység...
Test: Tolla 4 cm vastagon fedi testét, ennek felső rétege merevebb, az alsó pehelyréteget védi, levegőt zárnak magukba ezzel pedig hőszigetelő réteget hoznak létre.
Testformájának is a melegen tartáshoz van szerepe, tömegéhez képest kicsi a testfelülete. Vastag zsírrétege van.
Az orrában egy "hőcserélő rendszer" alakult ki, úgy hogy kilégzéskor kevesebb hőt veszítsen.
Magasságuk kb 112 cm tömegük 20-40 kg
élettartamuk 20 év
Röpképtelenek, a vízben orsó alakú testük nagyon gyorsan siklik, a vízben szárnyaival hajtja magát, farka ás lábai a kormányzást szolgálják.
265 méter mélyre is le tud merülni, 18 percig képes a víz alatt maradni, csontjaiban nincsenek légzsákok, ez is könnyíti az úszást. 6-8 km/h sebességre is képes.
Viselkedés szerintem jól össze van szedve neten, a testfelépítést azért írtam le mert abból nem voltam biztos h minden érdekességet leírnak.
Összefoglalva lehet megtalálni, hogy a kolóniákban élő állatokra mi jellemző, ha van rá időd nagyon jó film a pingvinek vándorlása, az nagyon jól összefoglalja és érdemes megnézni mert emellett hihetetlenül jól megcsinálták. Nincs időm végig olvasni de a legfontosabb a szaporodási viselkedés remélem ebben benne van [link] meg ebben a részletben:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!