Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Miért látok olyan kevés...

Miért látok olyan kevés fecskét mostanában? Kipusztítja őket is az emberi tevékenység?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 30. 20:26
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
A napokban volt róla szó, valamelyik TV híradóban, hogy sokkal kevesebben tértek haza a vártnál. Ennek oka az is, hogy valamilyen oknál fogva későn indultak el (illetve nem indultak el) és a korán jött hidegben elpusztultak, de döntő részben az, hogy azokon a afrikai területeken, amelyek felett áthúznak, nagy divat a vadászatuk. A hiányuknak már kárát látjuk, mert már most sokkal több szúnyog van, mint máskor ilyenkor lenni szokott. Sajnos
2009. ápr. 30. 20:35
 2/7 anonim ***** válasza:
83%
Én ebben az évben összesen egy, azaz 1 fecskét láttam! Pedig itt Szoboszlón sok szokott lenni. Szegényeket némelyik helyen vadásszák, mások betegség miatt nem tértek vissza...:(
2009. ápr. 30. 21:38
 3/7 anonim ***** válasza:
83%
Sajnos igen. Lassan, de biztosan minden ki fog halni a "mi" hibánkból.:(
2009. ápr. 30. 22:53
 4/7 anonim ***** válasza:
85%

Azért egy ici-picit legyünk optimisták, máskor is volt már ilyen, és ha kevesen vannak rengeteg kajára, akkor előfordul, hogy 2-3-szor több utódot hoznak világra, ráadásul sokkal erősebb géneket adnak tovább, hisz, csak az erősek bírták ki idáig...

Persze nem mondom, hogy a jelenség nem ad aggódásra okot, csak, hogy azért még van remény, ha tűrhető/jó nyarunk lesz, akkor akik felnőnek, azok sokkal több táplálékhoz jutnak, és nagyon jó karban lesznek.

2009. máj. 1. 12:33
 5/7 anonim ***** válasza:
84%
Én voltam az első hozzászóló. Kedves legutolsó hozzászóló, szívemből beszéltél: Úgy legyen! Sokan tényleg nem tudják - mert az érdekli őket, hogy hol van tetkó szalon, elnézést a többségtől, amelyik kivétel -, hogy milyen fontos szerepet töltenek be az életünkben (pl. szúnyogok elpusztítása.).
2009. máj. 1. 12:41
 6/7 anonim ***** válasza:
77%
Sajnos a fecskék is egyre kissebb számban van. Ez köszönhetö az élelem hiány miatt is.A sok permetezésnek, állattartás hiány (mivel ahol állatot tartanak, ott légy is van). De sok embert már a veréb is zavarja.
2009. máj. 1. 13:04
 7/7 anonim ***** válasza:
80%
Igen, akkor ez is magyarázata lehet annak, hogy miért ne indultak időben, miért pusztultak el, ahpogyan mint legelső "hozzákotnyeleskedő" írtam.
2009. máj. 1. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!