Mint tudjuk a gólyák villanyoszlopokra rakják a fészket. Régebben meg kéményekre és egyéb emberi épületekre. De akkor hova rakták amikor még nem voltak kémények és egyéb helyek? ők is a fára fészkeltek? Vagy hova?
Mostanában ha gólyafészket látok mindig ezen gondolkozok. Persze logikus, hogy fára rakták mikor nem volt más, most pedig ez a kényelmes illetve örökölik a fészket...de manapság miért nincs fán gólya fészek ? (Bár nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen nagy fészek, hogy marad fent a fán...)
És még azt figyeltem, hogy minden gólyafészek a központban van ahol a legnagyobb zaj van...Nem zavarja őket?
Kérdésem furcsa, ám elgondolkoztató szerintem. Szóval légyszíves ne hülyüljétek el, komolyabb válaszokat, gondolatokat várok!
Ha nem lennének emberalkotta dolgok, szerintem biztos, hogy fákra fészkelnének. És abban is biztos vagyok, hogy sokkal jobban megmarad egy fészek a fán, ahol a lomb valamennyire a széltől, mint egy villanyoszlopon.
Én úgy gondolom, a le-fel szállás megkönnyítése miatt fészkelnek ilyen nyílt helyre, egyszerűen praktikusabb így.
Szerintem nem azt nézik, hogy az most, fa, vagy ház, hanem hogy stabil legyen, jól megközelíthető, legyen a közelben kaja, ilyesmi. Ha meredek sziklafalból lenne sok, azok tetejére fészkelnének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!