Multhet csutortokon kaptam 2 hullamos papagajt, hogyan szelidithetnem meg oket?
Dobozban tudtam elhozni oket, elszurtam mert nem azt csinaltam, hogy a dobozt betettem a ketrecbe es ugy engedtem volna be oket. Kezzel ki a dobozbol es be a kalitkaba. Utolag rajottem, hogy nem igy kellett volna. Az egyik nagyon haragszik ram, a masik mar kevesbe. Folyton sziszeg, ha kozelitel, vagy benyulok hozzajuk. Szoktam ott ulni mellettuk, beszelek hozzajuk mint valami kis dilis, az elobb probaltam hogy nyujtok be egy kis kajat, hatha..leszartak. Furtoskolest nyujtottam oda a "szelidebbiknek", picit felt de belekostolt. Nem tudom mivel tudnam oket megszeliditeni. :/ Vagyis hogy hogyan. Bar lehet, soot biztos, hogy tobb ido kell nekik.. :( Azert ha tudtok tanacsot adni, nagyon orulnek neki! Elore is koszi, 17/F.
Ui.: A szobamban vannak, eleg halkak meg, ritkan csipognak. Kb multhet szerdaig alig ettek, utanna masnap egesz nap kajaltak.. Azota szinte folyamatosan.
Szerintem hagyd együtt őket. Jobban biztonságban érzik magukat,ha együtt vannak. A morgósabb meg egy idő után úgyis felfedezi,hogy nem etted meg a másikat :)
Nálam előfordult,hogy a szelíd nimfámat e kezemre vettem és úgy etettem (rajta kívül van még 2 nimfám és egy hullámosom). A többi madár nem elég szelíd,viszont annyira kíváncsiak voltak,hogy mit eszik a másik,hogy kis idő múlva már mind a négy rajtam tanyázott... egyik a mellkasomon kapaszkodott a ruhámba,másik a vállamon,harmadik a fejemen,a szelíd meg az ujjamon. Meg se mertem mozdulni xD
Szóval ne aggódj,csak türelem kell hozzá. Nem fognak egyik napról a másikra megszelídülni :)
Turelmes vagyok, csak eleg bosszanto, hogy nem haladok veluk egyrol a kettore. :)
Na, de eddig meg a kezem kozelebe se jott egyik se, nem hogy a durcisabb.. :)
Csak haladok, lassan de biztosan. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!