Multhet csutortokon kaptam 2 hullamos papagajt, hogyan szelidithetnem meg oket?
Dobozban tudtam elhozni oket, elszurtam mert nem azt csinaltam, hogy a dobozt betettem a ketrecbe es ugy engedtem volna be oket. Kezzel ki a dobozbol es be a kalitkaba. Utolag rajottem, hogy nem igy kellett volna. Az egyik nagyon haragszik ram, a masik mar kevesbe. Folyton sziszeg, ha kozelitel, vagy benyulok hozzajuk. Szoktam ott ulni mellettuk, beszelek hozzajuk mint valami kis dilis, az elobb probaltam hogy nyujtok be egy kis kajat, hatha..leszartak. Furtoskolest nyujtottam oda a "szelidebbiknek", picit felt de belekostolt. Nem tudom mivel tudnam oket megszeliditeni. :/ Vagyis hogy hogyan. Bar lehet, soot biztos, hogy tobb ido kell nekik.. :( Azert ha tudtok tanacsot adni, nagyon orulnek neki! Elore is koszi, 17/F.
Ui.: A szobamban vannak, eleg halkak meg, ritkan csipognak. Kb multhet szerdaig alig ettek, utanna masnap egesz nap kajaltak.. Azota szinte folyamatosan.
Ma az egyik emgedte, hogy simogassama hatat. :)) Par percig mig tesom nem dubogott az ajton. Bar akkor se problemazotr annyira csak kicsit megcsipkedte a kezem (finoman).
Nem merem oket kivenni a kalitkabol. :/ Nagy szobam van es ha ott elkezdenek repkedni, az isten se fogja meg oket. :/ Bar lehet vissza mennenek a helyukre mivel tudjak, hogy ott van kaja, pia. :) :D
Kicsit gonosz voltam, de bevallt a tervem. :P
Levettem az a fat v micsdat amin allni szpktak es elfektett a ketrecukbe meg kivettem. Majd elkezdtek a racsra madzni es oda tartottam az ujjamat, par pillanat alatt ra is szallt, lepett az egyik. Majd kis ido mulvaa "gonoszabbik" is raszallt, bar ot par perc alatt letettem, elkezdett kajalni. Amasikat mikor le akrtam tenni egyre fentebb maszott a kezemen. Engedte, hogy a masik kezemmel simogassam, bar eloszor picit kostolgatta a kezemet, de utanna abba hagyta. Majd ugy 30 perc uutan letettem es vissza tettem a ki 'fat' aminallni, setallgatni szoktak. Majd gondoltam kiprobalom igy, hogy az agrol atlep-e a kezemre..es atlepett megint engedte hogy simogassam. ^^ Bizom benne hogy ez csak jot jelnt es kedenek egyre jobban bizni bennem. :PP
Na, ott tartok, hogy mar esznek a tenyerembol, la leveszem a kis agat ahol ulnek... :) Es akkor oda jonnek. Mar a felosebbik is. :))
Kivenni meg nem igazan merem, ugy gondolom, hogy annyira meg nem biznak meg bennem.
Valami otlet innentol? :)
Ugy talan meg nem eleg vonzo a kezem. :/ :)
Eleg nagy szobam van, epp ezert felek kiengedni, hogy meg nem szokott meg.. :/
Eleg sok helyen el tud bujni, stb... :((
Nincs futes a szobamba szoval...Na jo csak vicceltem. :DD
Nem nagyon tud moge elbujni. :P Vagy beszorulni es megsulni. :)
Betettem a mancsomat kajaval, es oda jott evett belole. Es most nem vettem le az ulorudat, se semmi. Raadasul a kajaja mellett ult.
Viszont nem konyebben megszoknanak, ha kulon lennenek? :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!