Megvan a papagájom párja de utálják egymást. HELP!?
Sziasztok!
Szóval 8 hónapja vettem egy hím papagájt és mivel ritka fajta ezért csak most találtam neki tojót. Tegnap idekerült hozzánk és külön kalitkában vannak (még). Szintén tegnap a fiú kalitkájának véletlen nyitva hagytam az ajtaját és rámászott a lány kalitkájára és megcsípte a lábát meg elkezdett veszekedni vele.
Miért lehet ez?
Hány napig kell külön kalitkában tartani őket?
A két kalitka milyen közel legyen egymáshoz?
Mi legyen a következő lépés, az összeszoktatás érdekében?
Szerintetek utálni fogja a tojót?
Kérlek segítsetek nagyon fontos!
Nem te írod ezt a blogot? [link]
Amúgy szerintem ennyiből ne ítéld meg, hogy utálják egymást, hagyd őket kicsit hadd szokják egymást távolról, aztán szép fokozatosan szoktasd össze őket.
Ez még valóban kevés idő, maradjanak még külön egy hétig.
A tojó zaklatott, mert új helyre került, minden idegen neki, védi magát és a jelenleg biztonságot jelentő kalitkáját is.
A hím érdeklődő, ez jó jel.
Mindenképpen lássa egymást a két madár, de ne érjen össze a két kalitka.
Az összeszoktatást kezdheted úgy, hogy mindkettőt kiengeded, mikor látod, hogy a tojó valamennyire megszokott nálad. Vagy bedobod a mély vízbe és lámpaoltás előtt berakod a hímhez.
Veszekedni fognak mindenképpen, de amíg nem vérremenő harcok mennek, addig nincs baj.
Remek, hogy a sok madar huszar adja az otleteket, biztosan tudjak milyen papagajrol van szo. Meg arra is biztosan rajottek, hogy eyek a madarak mekkorak es mekkora helyen vannak tartva.
Lehet ritka madar itthon, de ha olyan a habitusa mint pl a rozellaknak, akkor aytan fogadhatod eyeket a tanacsokat, hogy lampa oltas elott rakd ossze oket, mert reggel mikor felkelnek lehet a him agyonveri a tojot.
Szoval milyen madarkak? Mekkora helyen szeretned oket tartani?
Még két kisebb kalitkában vannak, de a közös kalit egy elég nagy lesz, két katalinnak teljesen megfelelő.
Arra gondoltam hogy a hím mivel 8 hónapja nem látott másik madarat/papagájt ezért kicsit antiszoc lett.
A katalin papagáj igenis ritka Mo-n. Az ez évi kelések meg szörnyűek voltak és csak most találtam tojót a hím mellé.
A tojó sokkal kíváncsibb mozgékonyabb mint a hím valaha is volt, a tojó nem ellenségeskedett csak kíváncsi volt.
Tegnap este utánozták egymást!
Egyébként azt vettem észre,hogy ha a tojó elkezd enni akkor a hím hangosan csérog' meg beidegeli magát. De csak akkor ha eszik a másik. Ez miért lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!