Van két nimfa papagájom 1him (fél éves) 1 tojó (3-4 hónapos). A him tegnap este össze-vissza rázta a fejét nyitott csőrrel és közben magok repülnek ki belőle. Pedig ugyan azt a magkeveréket adtam nekik mint eddig. Mi lehet a baja?
Hányt.
Kapnak madárhomokot azaz 1-2mm nagyságú kavicsokat?(csak a neve homok igazából kavicsok, ne vegyél olyat ami tényleg homok állagú mert az beleragad a begyükbe)
És a gyümölcsöket,zöldségeket,főtt tojást,stb se felejtsd el.
Zöldségeket nem igen esznek,így vitamin cseppeket adok a vizükbe.Madár homokot az utobbi időbe nem adtam nekik.
Ma reggel is hányt de már nem annyit.Kaptam kétféle gyógyszert a tenyésztőtől,most azzal itatom őket nagyon remélem hogy helyre jön.
Vitamincseppek helyett inkább Korvimint adj nekik kúraszerűen (sokkal többet ér). Egy késhegynyi por egy kis darab kajára amit biztos megesznek és külön-külön hogy biztos mindkettő egyen belőle megeteted velük. 3 napon keresztül mindennap majd 2 hét szünet majd megint 3 napig és így tovább.
A vitaminok a vízben hamar "eltűnnek". A kalcium még gyorsabban elveszti a hatását vízben. Ezért se jók annyira a vízbe való vitamincseppek,porok.
Kavicsokra szüksége van a zúzógyomruknak a megfelelő emésztéshez. Lehet a kavicshiánytól hányt.
Szia!
Semmi baj nincs, a papagájod csak udvarol! :)
A félig megemésztett, begyből felöklendezett eleséget könnyű összetéveszteni a hányással, tehát ez nem betegség, csak a jele annak, hogy a papagájod szerelmes. Egyébként azért is gyanakodok erre, mivel csak a hím papagájod hányt, és udvarláskor is csak ők szoktak, a tojók nem. (Egyszer az állatkertben láttam is, ahogy a hím átadta a „hányást” a tojó csőrébe.)
Ha mégis beteg lenne, valószínűleg csak 1 napig tart, az én nimfám is egyszer hányt, de másnapra semmi baja sem volt. Ellenkező esetben hívj fel egy állatorvost, és az egészséges papagájtól lehetőleg különítsd el (nehogy elkapja a betegséget)!
Azért az előző tanácsokat is fogadd meg, biztos, ami biztos alapon! Remélem, hogy tényleg semmi baja nincs. :)
Egy 7 éves nimfa gazdája
előző!
ez: össze-vissza rázta a fejét nyitott csőrrel és közben magok repülnek ki belőle hányás
Udvarláskor/etetéskor bólogatnak és közben felöklendezik a magokat. De nem össze-vissza rázzák a fejüket. És pláne nem repkednek ki a csőrükből mindenfelé a magok.
Ez 100%.
Mindkettőt láttam,tapasztaltam már a saját papagájaimon is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!