Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Most találtam egy ragadozó...

Most találtam egy ragadozó madarat kint a szántóföldön. Hazahoztam mert nem tudott repülni, láthatóan baj van a szárnyával. Mit tehetek érte?

Figyelt kérdés

Nem tudom meghatározni, hogy mi lehet a baja, ezért úgy döntöttem megvárom anyámat (holnap reggel jön haza, valamivel jobban ért hozzá, sok állatot megmentett már a saját módszereivel).

Lefényképeztem, meg tudnátok mondani, pontosan milyen madár (én egerészölyvre tippelnék)? Mit adjak neki enni? (egeret mégsem tudok fogni :/)

[link]

2012. okt. 3. 17:51
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:

o.O azt hiszem...maradok a csirkehúsnál... ^^"

ahogy a szárnyát elnézem,nincs komoly baja. már szépen tartja,úgy ahogy kell,nem hiszem,hogy törött. holnap csinálok neki helyet a régi istállónkban,megnézem,hogy tudja-e használni,aztán ha igen akkor elengedem :)

2012. okt. 4. 21:24
 12/39 A kérdező kommentje:
egérfogónak itt a macska :D
2012. okt. 4. 21:25
 13/39 anonim ***** válasza:

szóltam előre, hogy egyáltalán nem olcsó egy egerészölyv vagy bármilyen ragadozómadár gondozása :) főleg az étkeztetése macerás és költséges :) a kukacdiéta átmenetileg 1-2 napig megfelelő...

hal szerintem túl szálkás de mondjuk picike halat, olyan pár centis méretűt tudod csalihalat megpróbálhatod, de lehet még az is szálkás...bár azoknak gyenge a szálkája...egy próbát lehet vele tenni...mi mondjuk sose adtunk neki szóval nem tudom mit fog szólni hozzá :S

2012. okt. 4. 21:26
 14/39 anonim ***** válasza:
jó de a macsek meg is eszi :D ő viszont biztosan sokra tudná értékelni a fincsi egérkét :D
2012. okt. 4. 21:27
 15/39 A kérdező kommentje:

Az egerekkel az a gond,hogy nem rég lettek kiirtva a házból...ha meg mégis van egy-két darab azt megfogja a macska mielőtt észrevennénk. :/

Azt tudom,hogy költséges a tartása,ezért is akarom minél előbb elengedni,mert így is sok állatunk van itthon (kutyák,halak,papagájok,macska),dehát nem hagyahattam ott a madarat sérülten a mező közepén :/

Egyébként hal alatt én is a csalihalat értettem :)

2012. okt. 5. 08:22
 16/39 A kérdező kommentje:
Már ott tartok,hogy ha benézek hozzá a dobozba amiben ideiglenesen elszállásoltam,fel sem néz ha alszik :D Ha mégis akkor nyugtázza,hogy adok neki friss vizet,de nem látom szívbajosnak :) Meg a szemén sem látom,hogy beteg lenne,inkább olyan mint aki alig várja,hogy mehessen (és nem s tartom itt sokáig,csak ameddig feltétlenül muszály) :)
2012. okt. 5. 08:25
 17/39 A kérdező kommentje:

Csináltam neki helyet a régi istállónkban. Használja a szárnyát,csak furcsán lógatja. Megnyugodtam,hogy ezek szerint nincs eltörve,de még egy kicsit itt tartom hogy teljesen rendbe jöjjön. Kapott csirkehúst,meg is ette és elég élénk,szóval most gyógyulgat :)

[link]

2012. okt. 6. 14:47
 18/39 anonim ***** válasza:
na akkor jól van :) ha megtanul repülni rendesen akkor már mehet is :)
2012. okt. 6. 16:15
 19/39 anonim ***** válasza:
és igen tényleg kicsit lóg a szárnya...lehet csak meghúzódott neki...eltörve biztos nincs akkor nem így tartaná.
2012. okt. 6. 16:16
 20/39 A kérdező kommentje:
Igen,én is erre a következtetésre jutottam :D
2012. okt. 6. 21:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!