A zebrapintyek és a kanárik mennyire szelídíthetők? Ki lehet engedni őket a szobában?
Ha kézzel neveled fel a zebrapintyeket, akkor nagyon könnyen hozzád szoknak és tündériek tudnak lenni, de a probléma ott kezdődik, amikor felnevelsz (úgymond kisajátítasz) 1 példányt, és amikor visszaraknád a kalitkába, nem biztos, hogy kijön a többi zebrapinttyel és ez azért van, mert emberhez szokott és nem a társaihoz. Elég nehéz visszaszoktatni a kis madárkát, ettől függetlenül sosem felejti el, hogy te nevelted. Viszont volt már példám arra is, hogy felneveltem kézzel a kicsit, utána beraktam a "rokonaihoz":) és elszokott tőlem, mert nem vettem ki minden nap a helyéről, ez így természetes. Nagyon szép és tanulságos dolog felnevelni és magadhoz szoktatni a díszmadarakat, de jobb nekik az, ha a fajtársaikkal élnek együtt. Ha véletlenül nem akarnak visszamenni a kalitkába, erre van egy trükk:
világítsd meg a kalitkát, a helység többi részét meg sötétítsd el, így egyértelműen visszafognak menni. Üdv.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!