Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Melyik a legintelligensebb...

Melyik a legintelligensebb papagáj 100ezer Forint alatt?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy okos, intelligens papagájt tartani. 100ezernél nem nagyon költenék többet, ha lehet. De azért nyugodtan mondjátok el, hogy melyik fajtát lenne érdemes. (Természetesen kézzel neveltet szeretnék majd.)

2012. máj. 7. 16:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Igazából mindegyik papagáj intelligens, és okos a képességeihez mérten. Rengeteg törődéssel, egy hullámosból is sok mindent ki lehet hozni, bár szócsatát nem vívhatsz vele, érdekes trükkökre azonban megtaníthatod. :-)

AZ úgymond "intelligens" papagájok elég drágák. A jákók, amazonok, kakaduk, arák a legkedveltebbek, mert tényleg sok mindenre meg lehet tanítani őket, és pl. a jákónak hihetetlenül nagy a szókincse, és képes a logikus gondolkodásra is.

A szenegáli is kedves, bájos madár, értelmes, viszont nehezen viseli az egyedüllétet (ami szerintem minden madárra igaz), emiatt "bolondul" be. Ennek ellenére sokan tartanak egyke madarakat, és nagyon sokat foglalkoznak vele, biztosítják számára az állandó elfoglaltságot, így elkerülhető az, hogy a madár megőrüljön.

Szóval, én azt ajánlanám, válassz ki néhány papagájt, ami tetszene neked, és kezdj el utánuk olvasni, az interneten rengeteg fórum van, ami ilyenekkel foglalkozik. Választás előtt azonban jól gondold át, hogy biztosítani tudsz-e neki mindent ahhoz, hogy boldog élete legyen.

2012. máj. 7. 22:42
 12/14 A kérdező kommentje:

Utolsó! Köszi szépen a válaszod! Közben természetes olvasgatok rengeteget, csak azért így is kérdezősködöm. Amazonok is tetszenek pl, csak, hogy ha van egy olcsóbb árfekvésű papagáj, ami van olyan intelligens, mint mondjuk egy amazon, akkor az is megfelelne. Nem feltétlenül fontos, hogy beszélni tudjon, bár természetesen nem hátrány :)

Igazából arra akarok kilyukadni, hogy vannak-e olyan intelligensek akár a kisebb / olcsóbb papagájok is, mint mondjuk egy amazon/kakadu/jákó.

Tehát, ha már az említett szenegálit vesszük figyelembe mekkora lehet a különbség intelligenciában.

Nem egy hónapra vagy évre vesz az embert papagájt és mindenképpen szeretnék jó döntést hozni, természetesen csak akkor vállalom be az adott fajtát, ha lehetőségeim engedik...

2012. máj. 8. 19:51
 13/14 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem az úgymond "álom" madaram egy nagy sándor. Nagy intelligens, könnyen szelídülő, ragaszkodó madár. Beszédre is könnyű tanítani és mivel elég nagy, tényleg az lesz az érzésed, hogy igazi papagájod van. Az ára nem is vészes, 40 ezertől már kapsz kézzel nevelt madarat. És a tartása sem túl nehéz, és szerintem ha nem volt még madarad, vagy csak kisebb papagájod volt, akkor nem kellene feltétlenül egy jákóval, vagy amazonnal kezdened, mert ők nagyon érzékeny madarak. Az amazonok és kakaduk hisztisek, a jákók pedig hamar megsértődnek. Persze nem azt mondom, hogy egy nagy sándor tartása könnyű, de lényegesen könnyebb mint mondjuk a jákóé. De mint tudjuk, minden madár egyéniség, szóval a jákóknál is biztos vannak kivételek, meg a nagy sándoroknál is, de én ezt a madarat ajánlom. :) Majd írd meg, ha döntöttél, kedves kérdező. Ha pedig gondolod leírom privátban két nagyon hasznos oldal címét, ahol érdemes olvasgatni, kérdezni. :) Lehet ismered őket, de ha nem, akkor érdemes olvasni őket. :) És bocsi, hogy kicsit össze-vissza lett a válaszom. Na majd írj hogy döntöttél. :))
2012. máj. 10. 20:07
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm neked is! A nagysándor engem is megfogott, de mivel elég hangos tud lenni, így lemondtam róla. Élőben volt alkalmam meghallgatni és úgy gondolom, hogy túl vijjogós. Nagyon sok oldalt olvasok/ olvastam, nem hiszem, hogy újat tudnál mutatni :) Meg közben levelezek is tenyésztőkkel/más papagájtartókkal stb. Nemrég vettem egy könyvet is, azt is kiolvastam... Minden oldalát megakarom ismerni a papagájtartásnak, mielőtt belevágok, nem akarok elhamarkodott döntést hozni.

Szívesen megírom majd a döntésem, ha érdekel, de ez nem most lesz, mert csak következő évben lesz esedékes a vásárlás. Addig informálódom mindenhonnan :)

2012. máj. 10. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!