Melyik a legintelligensebb papagáj 100ezer Forint alatt?
Figyelt kérdés
Szeretnék egy okos, intelligens papagájt tartani. 100ezernél nem nagyon költenék többet, ha lehet. De azért nyugodtan mondjátok el, hogy melyik fajtát lenne érdemes. (Természetesen kézzel neveltet szeretnék majd.)2012. máj. 7. 16:47
1/14 anonim válasza:
Háát sztem ha van rá 100ezer ft od akkor megérné jákó papagájt venni az 120 ezer de sztem a világ legokosabb madara! De persze csak akkor ha van tapasztalatok madárnevelésben és sokat foglalkoznál vele
2/14 anonim válasza:
Az számold bele, h a kalitka kb plusz 80-100 ezer... :/
3/14 anonim válasza:
Én a napokban hallottam csupa jót egy helyi lóriról. Nagyjából 60 körül van egy ilyen tündér. Viszont megköveteli a figyelmet. Az ismerősöm mesélte, hogy rendkívül intelligens, 5 órakor minden nap másfél órát csak vele foglalkozik. De, ha pontban 5-kor nincs ott a játékokkal, akkor éktelen rikoltozásba kezd és veszettül hívja. (Kiegészítés: nem csak ebben a másfél órában törődnek vele, de ez fix, és csak az övé, mert igényli. Mint egy iskolai foglalkozást.)
4/14 anonim válasza:
Mivel párban kellene, akkor 50-50ezer. Egy lóri pár.
5/14 anonim válasza:
Persze. De ez mindegyikre igaz, nem csak a lórira.
6/14 A kérdező kommentje:
Lórit sajna nem szeretnék, mert lágy kaját eszik és így is űrít, ami miatt nehézkes volna a tartása bent...
Azt tudom, hogy mennyi egy kalitka, az egy másik kérdés, most igazából az volna a lényeg, hogy milyen papagájt válasszak majd.
Sajnos jákó szinte az egyetlen, aki külsőre nem jön be. És amúgy a reális ára úgy tudom, hogy azért 120-nál több szokott lenni, bár biztos lehet kifogni 120-ért is ritkán.
Esetleg más javaslat? Eddig nem sokat mondtatok :(
2012. máj. 7. 20:09
7/14 anonim válasza:
Ketrecet csinálj, pénzt meg inkább gyűjtsél, mert ez nagyon szűkös.
8/14 anonim válasza:
Szenegáli papagáj
http://www.youtube.com/watch?v=unO5whIUF-M
http://www.youtube.com/user/kiliparrot/videos
Nagyon okos,könnyen tanul.
9/14 anonim válasza:
A szenegálinak az (lehet) a hátránya hogy kb. minden tizedik ivarérés után "megbolondul".
10/14 anonim válasza:
Nem bolondul meg semelyik, max félre nevelik. Akkor a természetben minden 10. szenegáli bolond? Azt olvastam ok nélkül nem csípnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!