A barátpapagáj jó házi kedvenc?
Életemben először tartanék papagájt, és nekem a legszimpatikusabb a barátpapagáj.
Kíváncsi vagyok véleményekre, tapasztalatokra (akár pozitív vagy negatívak).
Szia!
Én is nagyon sokat gondolkodtam a barátpapagájon, mert intelligens, könnyen tanítható trükkökre, beszédkészsége is nagyon jó és nagyon tetszett is. De sajnos tényleg nagyon hangosak és senki sem ajánlotta őket, úgyhogy én is lemondtam róla.
Esetleg nézd meg a pyrrhurákat, nagyon intelligensek szépek is!
2. vagyok! Én viszont nem javaslom, hogy kezdj igénytelenebbel! Nem tudom miért írja ezt egy csomó mindenki. Szerintem ha valaki akar egy papagájt akkor nem fog venni először egy pl nimfát. Az is él mondjuk 15 évig és addig ne tartson magának olyat ami szeretne? Ha valaki van olyan megfontolt bátran vehet "komolyabb" papagájt is, csak az a lényeg, hogy jól tájékozódjon előtte. Mivel jobb egy igénytelenebb madár? Azon gyakoroljon? Ott nem baj ha meghal az úgy is "csak" egy nimfa?
Én azt mondom, hogy a kevésbé intelligens papagájokkal is rendszeresen kell foglalkozni. Ha valaki szívvel lélekkel csinálja, az megtudja egy komolyabb fajtával is. Nem mindenki engedheti meg magának, hogy 5 madarat tartson mire eljut a kívánt fajig...
4.! De nem mindegy, ha például kezdi 1-2 hullámossal: kapnak kölest, heti néhányszor gyümölcsöt, zöldséget, pár játékot, egymást is jól elszórakoztatják, pár jópofaságra megtanítható, ha beléd csíp sem okoz komoly sérülést. Na most vegyünk szemügyre egy jákót (mert ők is helyes madarak tudnak lenni): kaja terén igényesebb jóval egy hullámosnál, ha nem kap elég és új játékot akkor mindent elkezd bontani (falat, fát, bútort, bármit), a tanításhoz rutin kell és persze RENGETEG idő és energia! Ha valakinek pedig még sose volt madara, nem hiszem, hogy ismerné a testbeszédüket, ez elég csúnya félreértések és sérülések is előfordulhatnak mindkét fél részéről. De annyi közös bennük, hogy kegyetlen hangosak tudnak lenni.
Most etikázhatnánk, hogy most gyötörjön nimfát meg hullámost gyakorlásképpen, de azoknak kisebbek az igényeik, emiatt jobban tűrik ha valamit "elvét" a kezdő gazdi + költségkímélőbb.
Szerintem erdemes !
Nekunk is van , kezzel nevelt , nagyon szeretjuk, baratsagos, nagyon sok szavat megtanult mar. Egyaltalan nem hangos, altalaban csak akkor ha elhanyagoljuk es szeretne ha kicsit foglalkoznank vele. Megtanulta a nevetes is, mikor tarsasagban vagyunk es nevet a csalad o is nevet velunk, imadni valo! :) viszont ha nagyon fel valamitol akkor tenyleg hangosan karal, a mi papagajunk a piros dolgoktol.fel nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!